Catena – Cea mai inimoasa echipa la Happy Run! – Race for the Cure Romania 2017

Fundatia Renasterea (presedinte Mihaea Geoana) a organizat in Parcul Herastrau, cea de-a III-a editie a Happy Run! - Race for the Cure Romania, cea mai renumita cursa din lume dedicata preventiei cancerului, educarii si strangerii de fonduri pentru sanatatea femeii. Este insa mai mult decat atat: o sarbatoare a invingatoarelor in lupta impotriva cancerului de san, care s-au aliniat la randul lor la startul competitiei. Devenita traditie si desfasurata in toate marile metropole ale lumii, Race for the Cure a ajuns la 150 de curse si peste 1.6 milioane de participanti, fiecare editie fiind un prilej de a reaminti femeilor faptul ca cel mai bun tratament este preventia, iar informarea corecta, sportul, relaxarea, miscarea, voia buna si optimismul, reprezinta reteta mentinerii propriei sanatati.
Mii de copii, adolescenti, adulti si oameni in varsta, incepatori si antrenati, pentru familii numeroase venite cu mic, cu mare, dar si cu catei (a fost si un concurs rezervat patrupedelor!) au participat la acest eveniment de renume mondial organizat de Fundatia Renasterea si sustinut de Catena. La fel ca si la prima editie (2015), cand Catena a cucerit Trofeele pentru Cea mai numeroasa, Cea mai buna si Cea mai inimoasa echipa la Categoria Companii, de data aceasta a fost recompensata cu Trofeul si Diploma de Onoare pentru Cea mai inimoasa echipa.
Probele la care au concurat si numerosi reprezentati ai Catena si Catena Racing Team au fost accesibile: 5 km – alergare adulti, 1 km – alergare copii (5 -10 ani si 10 – 14 ani), Fitness Walk 5 km – plimbare pentru persoane de toate varstele, Fun Walk 1 km – plimbare. La competitie au concurat si echipe ale liceelor, ambasadelor, ale companiilor partenere ale Fundatiei Renasterea.
Corina Caragea a fost MC-ul evenimentului la care au participat o multime de vedete. Pe langa membrele Fundatiei Renasterea, care au venit insotite de familii, au participat Iuliana Tudor, alaturi de fiul sau, Tudor, Silvia Dumitrescu, Razvan Lucescu.
Premiile pentru alergatori au fost acordate de membrele board-ului Fundatiei Renasterea, Mihaela Geoana (presedinte), Cristiana Copos (vicepresedinte), Veronica Savanciuc (vicepresedinte), Andreea Mihai, Amalia Nastase (membre) s.a. Premiile pentru Cea mai inimoasa a fost echipa – Catena, Cea mai numeroasa – echipa Liceului Jean Monnet, Cea mai galagioasa – echipa Ana Pan au fost acordate de ambasadorul Italiei la Bucuresti, Marco Giungi, si de ambasadorul Romaniei la Roma, Dana Constantinescu. La ceremonie a fost prezenta si sotia fostului ambasador al Italiei la Bucuresti, Giovanna Brasioli.
La final, a urcat de scena trupa Holograf, care a sustinut un concert de exceptie, publicul interpretand la unison cele mai cunoscute si iubite melodii ale trupei. Dan Bittman, solistul Holograf, a marturisit ca este foarte emotionat sa se afle la acest eveniment, exprimandu-si admiratia si respectul atat pentru femeile care au invins cancerul, cat si pentru actiunile Fundatiei Renasterea.
Editia a III a ‘Happy Run — Race for the Cure‘ a fost organizata sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cu sustinerea oficiala a Ministerului Sanatatii, a Ministerului Tineretului si Sportului, a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si a Asociatiei Bucharest Running Club. Ambasadorul Fundatiei Renasterea este Andreea Esca, iar printre membrele board-ului se numara Cristiana Copos (Vicepresedinte), Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Amalia Nastase, Andreea Mihai, Monica Nistorescu s.a.
Fondurile stranse in cadrul Happy Run – Race for the Cure Romania 2017 vor fi folosite pentru a cumpara un ecograf performant, pentru a continua campania ”Vieti impletite” prin care se confectioneaza peruci pentru pacientele oncologice, pentru oferirea de teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile, dar si pentru campaniile de informare asupra importantei preventiei si a depistarii precoce a cancerului de san pentru actiuni de lobby pentru alinierea la standarde europene de diagnostic si tratament oncologic.
Realizator: Oana Georgescu
Editor: Nicu Pojaru
Foto: Sebastian Oros