Protecția solară trebuie personalizată

Tot mai multe persoane folosesc creme de protecție solară la plajă, iar o parte din oameni folosesc astfel de produse pe tot parcursul anului. Chiar și așa, se cunosc puține detalii despre criteriile în funcție de care se aleg produsele de protecție și cum le aplicăm. Pentru elucidarea acestor detalii, am stat de vorbă cu Dr. Ana-Maria Vișinescu, medic specialist Dermatologie-Venerologie la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Lotus-Med.

Astfel, în funcție de tipul de piele, se recomandă personalizarea protecției solare, pentru a-i asigura acesteia toată îngrijirea de care are nevoie și a evita deteriorarea ei din cauza razelor de soare.

Pentru a face alegerile corecte, fiecare persoană ar trebui să treacă pe la medicul dermatolog înainte de expunerea la soare, deoarece printr-o evaluare și un diagnostic al pielii va afla cum să personalizeze protecția solară. De exemplu, în cazul persoanelor cu tendință de roseață este indicată o cremă delicată, cu factor de protecție mare.

De asemenea, după expunerea la soare se recomandă o loțiune calmantă și hidratantă, pentru a ajuta pielea să se refacă. De cele mai multe ori, pielea cu imperfecțiuni pigmentare (pistrui) este un rezultat al expunerii îndelungate la soare și al sensibilității pielii, de aceea crema cu factor de protecție ridicat este deosebit de importantă.