Dermatolog: Fericirea e cea mai bună cremă anti-aging!

Iarna, chiar dacă afară e frig, în casele noastre e cald. Nu doar de la sursele de căldură ci și de la bucuria din sufletele noastre pentru că petrecem timp împreună, mai ales de sărbători.

Crăciunul, Anul Nou și alte sărbători ne aduc familia mai aproape și cresc sentimentul nostru de apartenență și de recunoștință pentru ceea ce avem și pentru ceea ce împărtășim.

Bucuria din interior se vede și la exterior!

Zâmbetul, chiar dacă gura noastră e acoperită de mască, se vede în ochi. Dacă ochii sunt veseli și pielea noastră strălucește.

Dermatologul Iulia Panțuru își îndeamnă pacientele să găsească mereu motive de bucurie. Pentru că procedurile dermatologice pot șterge ridurile, dar nu pot da strălucire feței. Aceasta vine din interior și nu ține doar de respectarea regulilor pentru o viață sănătoasă. Sau poate că la reguli și dietă ar trebui să trecem și măcar o jumătate de oră de bucurie pe zi! Să râdem, să ne jucăm cu cei mici, să îi facem celui drag o bucurie care să-i aducă zâmbetul pe buze!

Hidratarea, cea mai importantă iarna!

Iarna, uităm de apă, pentru că nu ne e așa sete ca vara. Și asta ne afectează nu doar la interior ci și la exterior. De asemenea, buzele și mâinile se usucă cel mai repede. Așadar, hidratare! Și nu doar cu apă! Și nu doar din interior. Ci și cu o cremă mai grasă!

Ne-am obișnuit să vorbim de probleme ale tenului doar la femei. Dar și bărbații suferă iarna și în ultimul timp sunt mai atenți cu pielea lor și merg mai des la dermatolog. Pielea lor nu se deshidrateaă la fel de mult, dar foarte mulți suferă de dermatită seboreică. Și în cazul copiilor cu dermatită atopică, părinții să fie mai atenți. Aceasta este agravată de sursele de căldură și de lipsa umidității din casă.

Aveți grijă ca cei mici să nu doarmă lângă sursele de căldură, ci la câțiva metri distanță. Și păstrați umiditatea! În caz contrar, pielea, gâtul, nasul, buzele, se vor usca excesiv, mai ales pe timpul nopții!

Să îmbătrânim frumos!

Fericirea e cea mai bună cremă anti-aging! Și o spune dna doctor Iulia Panțuru, specialist dermatolog. Experiența de ani de zile cu paciente cu pielea sensibilă, a ajutat-o să ajungă la această concluzie. Medicina și noile tehnologiii de ameliorare a problemelor de sănătate ne ajută cu siguranță. Longevitatea ține și de noi iar despre frumusețea interioară avem fiecare câte ceva de spus.

Să nu uităm că stă și în puterea noastră. Iar zâmbetul poate fi arma noastră secretă împotriva îmbătrânirii!

Sărbători fericite și un An Nou cu multe zâmbete!

Text: Mihaela Moldoveanu