CATENA, cea mai luptatoare echipa la Race for The Cure Romania 2015

La Bucuresti s-a organizat prima editie a Happy Run! – Race for the Cure Romania, cea mai renumita cursa, dedicata preventiei cancerului de san, din lume. La acest eveniment de renume mondial. Evenimentul s-a desfasurat sub Patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, cu sustinerea Bucharest Running Club, Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si a Comitetului Olimpic Roman.

O atmosfera HAPPY

Alaturi de cei 1500 de participanti si peste 100 de invingatoare in lupta cu cancerul, s-au aflat si reprezentantii CATENA si CATENA RACING TEAM (a fost un record, cu 80 de participanti), dar si numeroase personalitati: Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Amalia Nastase, Monica Nistorescu, vedetele TV Andreea Esca, Alex Dima, Andreea Raicu, Ramona Badescu, Adina Halas, Cabral, Alexandra Tanasescu, Felix Rache, Albertina Ionescu, Alexandra Tanasescu, Monica Dascalu s.a.

Race for the Cure reprezinta cel mai amplu si de succes eveniment de sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul de san, de informare si strangere de fonduri. Inaugurata in anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursa cu 800 participanti in Dallas, SUA, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanti in intreaga lume. Inainte de start, toti participantii adunati in Parcul Herastrau au participat la la incalzirea in ritm de dans si muzica creat de trainerul Per Markunssen (Worldclass) si de copiii de la Liceul Lauder – Reut. Au fost momente artistice sustinute de doi specialisti in Tango Argentinian si de Mihai Chitu, Vocea Romaniei editia 2013. Printre invitatii speciali ai acestui eveniment s-au numarat Ambasadorii Italiei – ES Diego Brasioli, SUA – Charge Dean Thompson, Argentinei – ES Claudio Pérez Paladino, Croatiei – ES Andrea Gustović-Ercegovac, Ambasadorul Romaniei in Italia – ES Dana Constantinescu si Martina Prinz – International Network Manager Susan G Komen, USA. Primele vedete care au transmis mesaje de sustinere a evenimentului sunt Andreea Esca – Ambasador al Fundatiei Renasterea, Inna, Andreea Raicu, Brighi, Nadia Comaneci, Gheroghe Hagi, Adina Halas, Corina Caragea, Raluca Arvat, Amalia Nastase, Alex Dima, Magda Palimariu, Monica Dascalu si Pavel Bartos.

CATENA, Team of the Cure si locul I la categoria Companii

Evenimentul s-a derulat pe traseul Parcul Herastrau, Piata Charles de Gaulle, Bd Maresal Prezan, Sos. Kiselleff, Piata Victoriei, Bd Aviatorilor, competitia fiind structurata pe 3 categorii: 5 km – cursa alergatori, Fun Run 5 km alergare/plimbare Fun Walk 1 km plimbare. Castigatorii la competitia intre echipe au fost: Cea mai numeroasa echipa a unei ambasade – Echipa Italiei (67 membri), Cea mai numeroasa echipa a unei companii – CATENA (80 membri) si Cea mai numeroasa echipa Licee – Echipa Jean Monnet (110 membri). Au luat startul echipele Ambasadelor SUA, Argentina, Croatia, Uruguay, ale liceelor, si institutiilor si companiilor CATENA, Novartis, Roche, Carrefour, Institutul Aspen, Idea Bank, Vodafone, Pro Tv, s.a. Fondurile stranse in cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru a oferi teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile, a oferi proteze mamare externe, sesiuni de suport si informare asupra noilor terapii pentru paciente, sustinere psihologica pentru paciente, pentru a organiza reuniuni de specialitate intre medici, autoritati, pacienti si companii, campanii de informare asupra importantei depistarii precoce a cancerului de san.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros