CATENA RACING TEAM in ”Dumbrava cu margaritar”

Peste 70 de membri CATENA RACING TEAM s-au aliniat la startul unuia dintre cele mai asteptate concursuri de Moutain Bike ale verii: ”Dumbrava cu margaritar”, din Parcul Natural Comana, judetul Giurgiu..

”Ca un roman usor si antrenant, de vacanta”…

… asa au descris organizatorii concursului. ”Cu doua diferente, totusi: nu este scris de un autor, ci a fost pregatit cu atentie de Razvan Juganaru si echipa MPG” – au adaugat ei. Cursa s-a desfasurat in mijlocul unui teren de 25.000 de hectare, un habitaclu natural pentru sute de specii de pasari si zeci de specii de pesti, unele dintre ele gasindu-se exclusiv in acest loc. A fost un traseu variat (13 km), atragator si inedit care a imbinat armonios drumurile forestiere, potecile prin padure, drumul de pe malul lacului si single-track-urile speciale spre bucuria bike-rilor dornici de aventura, dar mai ales de miscare in aer liber.

Despre Parcul Natural Comana

Declarat arie protejata in 2004, acesta se intinde pe o suprafata de 24.963 ha si reprezinta o zona speciala de conservare cu regim de protectie pentru mai multe specii de flora spontana si fauna salbatica (pasari, pesti, mamifere, reptile si amfibieni) din Campia Burnazului. Sit-ul Comana este protejat prin Conventia Ramsar, ca zona umeda de importanta internationala. Parcul se suprapune ariei de protectie speciala avifaunistica Comana si sitului de importanta comunitara cu acelasi nume, incluzand rezervatiile naturale Padurea Ologa – Gradinari si Padurea Padina Tatarului.

Realizator: Ioana Bercaru, Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros