Catena Racing Team la Baneasa Autumn Trail Run 2016

Baneasa Trail Run inseamna provocare, prietenie si aventura. Sunt trei cuvinte cheie pe care le vom folosi in cele trei editii de anul acesta. Fiecare alergator are motivatia lui pentru care vine sa alerge la Baneasa Trail Run. De la organizare, traseu memorabil pe potecile padurii, pana la prilejul de a iesi cu prietenii la aer curat, fara sa plece de fapt din Bucuresti, declara Theodor Manolache, coorganizator Partener al Running Media Consulting, cu ocazia primei editii, de primavara (dupa ce primele 4 editii au avut loc iarna, in decembrie) care a avut loc pe 24 aprilie. Un eveniment la care au participat si membrii Catena Racing Team.
Editia de toamna a competitiei Baneasa Trail Run desfasurata in Padurea Baneasa a reunit din nou la start sute de alergatori, dar si zeci de membri Catena Racing Team care au concurat la probele de Semimaraton (21 km) si Cros (10.5 km). Acest concurs face parte din Baneasa Trail Run Series, o serie de evenimente de alergare in mijlocul naturii, „o motivatie de a te mentine in forma in trei anotimpuri diferite: primavara, toamna si iarna” – dupa cum sustin organizatorii. Traseele urmeaza potecile din padurea Baneasa si padurea Tunari (trail-running), suprafata de alergare fiind in proportie de 85% pamant cu denivelari, radacini de copac, ce poate fi acoperita cu pat de frunze uscate sau zapada, cu noroi sau gheata.
Pe 14 decembrie 2012, dupa o ninsoare strasnica a fost organizata prima editie a competitiei de catre Asociatia Sport La Orice Varsta sub numele de Baneasa Trail Race si l-a adus la start pe Marius Ionescu, cel mai bun maratonist roman al momentului. Dupa un an, Asociatia Traiesc Sanatos a preluat stafeta organizarii cursei si a adus pe 15 decembrie 2013 la start 350 de participanti, adica 100% din locurile disponibile. S-a pastrat traseul original de 10 km format dintr-o singura bucla prin padurea Baneasa. Cu ocazia celei de-a III-a editii care a avut loc pe14 decembrie 2014 evenimentul si-a modificat numele in Baneasa Trail Run. Tot atunci s-a introdus o noua proba, cea de semimaraton – 21 km, iar numarul de locuri disponibile a crescut la 700 de alergatori, dublul numarului editiei precedente, iar cursa avea sa fie sold out cu mult inainte de data limita de inscriere.
Comunitatea din jurul evenimentului Baneasa Trail Run a devenit din ce in ce mai numeroasa. Acest lucru reprezinta pentru noi o mare bucurie, dar si o responsabilitate. Vrem sa oferim alergatorilor o experienta placuta de fiecare data, tinand cont de specificul fiecarui anotimp – a declarat Vlad Mihalache, presedintele Asociatiei Traiesc Sanatos.
Cea de-a IV-a editie Baneasa Trail Run 2015 a adus la start peste 1.000 de alergatori si a devenit unul din evenimentele de alergare de top din Capitala. In urma numeroaselor cereri de suplimentare a locurilor, organizatorii au decis sa organizeze in 2016 trei editii Baneasa Trail Run, powered by Baneasa Shopping City si sponsorizata de Intersport: de primavara (Baneasa Spring Trail Run, 24 aprilie), de toamna (Baneasa Autumn Trail Run, 18 septembrie) si de iarna (Baneasa Winter Trail Run, 11 decembrie)
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros