Catena Racing Team, la Campina Open MTB 2014, editia a III-a

La cea de-a III-a editie a competitiei de mountain bike CAMPINA OPEN MTB – RACE FOR AUTISM, care a avut loc pe 6 septembrie 2014, s-a lansat oficial CATENA RACING TEAM. O echipa polisportiva alcatuita din angajati si colaboratori ai CATENA si FILDAS Grup si ai TONICA Grup din Bucuresti si din tara, toti pasionati de sport.

Participare record pentru o echipa la un concurs de mountain-bike

Aproape 150 de reprezentanti CATENA din toata tara, in frunte cu Radu George, Vicepresedinte FILDAS si CATENA Grup, initiator al proiectului CATENA RACING TEAM, s-au aliniat la START-ul acestui eveniment organizat cu scopul de a incuraja un stil de viata sanatos, dar si de a promova imprejurimile orasului Campina. Platoul Muscelului si intreg traseul s-au inverzit din cauza celor de la CATENA – comentau concurentii, spectatorii si organizatorii. Toti membrii echipei CATENA RACING TEAM au purtat tricouri de culoare verde, inscriptionate, create special pentru acest eveniment!

Campina Open MTB 2014, o competitie exclusiv caritabila


Aceasta cursa de mountain bike este una caritabila: sumele rezultate din taxele de participare sunt utilizate intergral in beneficiul copiilor bolnavi de autism din judetul Prahova si pentru proiectele derulate de Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA). In 2012, in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor, Campina Open Mountain Bike – Race for Autism! a fost desemnat Proiectul de voluntariat al anului in domeniul Sport si recreere. Distinctia a venit ca o recunoastere a muncii si a implicarii cu ocazia fiecareri editii a peste 1000 de voluntari (organizatori, parteneri, sustinatori, participanti, reprezentanti mass‐media) pentru sprijinirea persoanelor cu autism din judetul Prahova.

Remarcabil este faptul ca acest proiect a pornit de la buget zero si s‐a bazat in exclusivitate pe implicarea voluntarilor, rezultatele obtinute cu ocazia celor trei editii de pana acum fiind impresionante.

Si, remarcabila a fost si contributia financiara a celor 150 de reprezentati CATENA si FILDAS Grup care s-au aliniat (toti au trecut linia de sosire!) la START-ul editiei 2014. O editie de mare succes la care au participat 600 de concurenti, o prezenta record pentru un concurs de asemenea anvergura.

Un super traseu pentru toate varstele si gusturile

La CAMPINA OPEN MTB – RACE FOR AUTISM 2014 s-au incris concurenti de toate varstele (de la 6 ani la peste 50 ani) la mai multe categorii (Elite, Juniori Elite, Juniori, Adulti, copii, Family) si doua trasee de lungimi diferite scurt (20 km) si lung (40 km). Diferenta de nivel a fost de 600 m. Am parcurs impreuna cu organizatorii aceste trasee – spunea Marian Frunzeanu, multiplu campion național la ciclism. Traseul urca pana in cea mai inalta zona a Dealului Muscel, pentru ca apoi sa coboare in viteza din nou pe platou. Continua prin padurea de pe dealul Voila, urca in Cornu la manastire si apoi, pe o coama de deal superba ajunge din nou pe platou. Traseul are aproape tot ce iti poti dori: zone de plat cu un peisaj superb, urcari lejere, urcari abrupte de lungimi medii si scurte, dar si coborari spectaculoase prin padure sau tuneluri de vegetatie.

Reprezentanții CATENA si FILDAS au marcat un sezon competitional de succes…

…prin participarea in acest an la alte doua competitii majore de gen: concursul de mountain bike Macin XC, un eveniment organizat in superba si spectaculoasa zona a Parcului National Muntii Macinului si cursa Zimbraria Neagra XC, o competitie Mountain Bike Cross Country desfasurata in padurea din jurul rezervatiei cu acelasi nume de langa localitatea Bucsani, județul Dambovita.

Cu siguranta se va auzi mereu si de-acum incolo de performantele si performerii CATENA RACING TEAM, o echipa formidabila a carei membri vor participa la numeroase competitii sportive de mountain bike, fotbal, cros, natate, triathlon, body-building s.a.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros