CATENA RACING TEAM la Campina Open MTB 2015

Cea de-a IV-a editie a competitiei Campina Open MTB – RACE FOR AUTISM a avut scopul de a incuraja un stil de viata sanatos, dar si de a promova orasul Campina si imprejurimile sale. A avut si o componenta caritabila, in sensul ca sumele rezultate din taxele de participare vor fi utilizate pentru proiecte in beneficiul copiilor cu autism, derulate de Fundatia Romanian Angel Appeal.
Participarea pentru a doua oara a redutabilei echipe CATENA RACING TEAM a fost impresionanta, superba zona a Platoului Muscelului ”inverzindu-se” si mai mult datorita lor.

Traseu dificil, provocare maxima, entuziasm debordant si inca 2 medalii pentru CATENA RACING TEAM!

Organizatorii au stabilit si cu ajutorul lui Marian Frunzeanu, multiplu campion national la ciclism, trei trasee: traseul pentru copii, traseul scurt (adulti, juniori) de aprox.19 km si traseul lung de 37 km. Traseul de 19 km, cu grade diferite de dificultate, incluzand atat offroad cat si drum asfaltat si cu o diferenta de nivel de 560m a fost alesul colegilor nostri. Pentru ei a fost inca o provocare a acestui sezon competitional extrem de bogat, punctat nu doar cu prezente record la cele mai importante competitii de gen, dar si cu numeroase medalii, trofee si diplome. Urmeaza noi competitii, noi provocari si alte reprezentari la cel mai inalt nivel ai membrilor CATENA RACING TEAM.

Colegele noastre, Constanta Papagheorghe si Lacramioara Pacurar au adus inca doua medalii de aur, respectiv de bronz pentru culorile CATENA RACING TEAM! Sincere felicitari!

…si un scop caritabil

Campina Open MTB – RACE FOR AUTISM este un eveniment sportiv caritabil care sustine, anual, o cauza sociala. Toate fondurile obtinute din inscriere sunt folosite pentru derularea unor proiecte dedicate integrarii sociale a copiilor cu autism din Campina si imprejurimi. Editia din 2014 a marcat o participare-record (550 de competitori), iar in urma inscrierilor si donatiilor individuale au fost stransi 29.068 lei pentru copiii cu autism. Cu suma obtinuta au fost organizate 4 cursuri de instruire pentru cadrele didactice din 4 scoli campinene, au fost tiparite materiale informative pentru cadrele didactice, au fost achizitionate materiale de lucru pentru parinti, a fost facilitata participarea persoanlului din centrul de zi pentru copii cu dizabilitati la o conferinta de profil si va fi organizat un workshop/curs de instruire cu parintii in luna mai. Fondurile stranse la editia a IV-a, din 2015 a competitiei Campina Open MTB vor fi folosite pentru sustinerea activitatilor de integrarea scolara a copiilor cu tulburari din spectrul autist din Campina.

Fundatia Romanian Angel Appeal este o organizatie neguvernamentala care, de peste 20 de ani, desfasoara proiecte in beneficiul copiilor afectati de boli cronice, copii abandonati, copii din institutii si/sau aflati la risc de excludere sociala. Prin proiectele pe care le implementeaza, Fundatia RAA ofera beneficiarilor sai servicii medicale, sociale, de consiliere, servicii de instruire, si desfasoara campanii nationale de informare. In ultimii 6 ani, Fundatia a sprijinit, prin activitatea sa, copii si tineri cu autism precum si familiile acestora, prin facilitatea accesului la servicii specializate si prin infiintarea, in 35 de judete ale tarii si in municipiul Bucuresti, a 40 de Centre de consiliere si asistenta pentru persoane cu autism

Realizator: Oana Georgescu, Ioana Bercaru

Foto: Sebastian Oros