CATENA RACING TEAM la OMV Petrom Bucharest Half Marathon 2015

Membrii CATENA RACING TEAM au alergat alaturi de peste 12.000 de oameni din peste 50 de tari la cea de a patra editie a OMV Petrom Bucharest Half Marathon, competitie organizata de Asociatia Bucharest Running Club (ABRC).

Rezultate foarte bune pentru membrii CATENA RACING TEAM

Tinem sa ii felicitam pe toti colegii care au participat si au trecut linia de sosire (cu rezultate remarcabile) a probelor la START-ul carora s-au aliniat! Un rezultat exceptional a reusit de echipa CATENA RACING TEAM (Daniel Marin ,Ovidiu Gorcea, Costel Bujor, Liviu Vladoiu) in proba de stafeta – 1h51’31’’ , timp care ne-a adus locul 44 din 438 echipe. Campioana noastra, Constanta Papagheorghe a alergat in premiera la SEMIMARATON obtinand un rezultat de exceptie: 1h55’ Pentru mine a fost o cursa buna reusind sa imi depasesc recordul de anul trecut cu aproape 5 minute si 40 de secunde – a spus Eugen Frincu..Tin sa multumesc inca odata pentru reusita mea firmei Catena si Domnului Director RADU GEORGE si Denisei Dragomir o sportiva de exceptie cu care lucrez de ceva vreme si, incep sa se vada rezultatele muncii depuse.

Cifre record pentru OMV Petrom Bucharest Half Marathon

Peste 12.000 de oameni din peste 50 de tari au participat in Piata Constitutiei sambata 16 mai si duminica 17 mai, la cea de a patra editie a OMV Petrom Bucharest Half Marathon. Si pentru ca acest eveniment este mai mult decat o competitie de alergare, ci o sarbatoare a Bucurestilor, pe traseu au fost amenajate 22 de puncte in care artisti precum Vizi Imre sau Loredana Ciobotaru (Lori) au incurajat alergatorii. In acest context, am organizat – ONG Challenge – o provocare adresata tuturor alergatorilor care au ocazia zilele urmatoare sa voteze online cel mai bine gestionat punct de hidratare si /sau punct de divertisment intalnit pe traseu. In incheierea evenimentului, dupa festivitatile de premiere, a avut loc loc cea de-a doua editie a seriei de concerte caritabile Rock & Run for Life, sustinut de catre Stefan Stan unul dintre Ambasadorii OPBHM in Piata Constitutiei. Noutatile competitiei au fost: cresterea cu peste 50% a numarului de alergatori fata de editia anterioara, transmisie live streaming pe site-ul www.bucuresti21km.ro, si pe Facebook – www.facebook.com/bucharest21km. Au fost oferite 50 de premii in bani, in valoare totala de 20.000 de euro precum si sute de premii in produse oferite de sponsorii si partenerii evenimentului. La cele 22 puncte de hidratare si improspatare s-au consumat 38.500 de litri de apa Izvorul Minunilor, 4.800 de litri de bautura energizanta Isostar si 4 tone de fructe oferite de Mega Image. Evenimentul a necesitat munca a peste 500 de persoane care au lucrat la Sport Expo intre 16 si 17 mai, pe traseul competitiei, cat si in perioada premergatoare evenimentului. Majoritatea au fost voluntari care s-au inscris pe platforma www.voluntarinsport.ro a ABRC, alaturi de arbitrii si antrenorii ai Federatiei Romane de Atletism iar altii au provenit din partea HHC Romania, Hospice Casa Sperantei, Light Into Europe, Little People si United Way – ONG-uri asociate OMV Petrom Bucharest Half Marathon. Au contribuit de asemenea la organizare peste 400 de angajati din institutii si administratie publica:Jandarmeria, Politia Comunitara, Politia Rutiera, Administratia Strazilor, Directia Invatamant din cadrul Primariei Capitalei, ISU, Ministerul de Interne, SMURD.

Invingatori, performeri, Ambasadori, vedete…

Invingatorul semi maratonului de 21,097 km a fost Emase Peter, cronometrat cu 01:02:05, urmat de catre conationalii sai, Maru David Kwemoi pe locul doi si Shumie Gadisha Birhanu pe locul trei cu 01:02:05, departajarea fiind la mai putin de o secunda. La categoria nationala a semi maratonului, ca si la editia din 2014, Daniel Stefan Lupulescu, s-a clasat pe locul intai cu un timp de 01:11:47. La proba semimaraton femei categoria internationala, Anne-Mari Hyrylainen, din Finlandia, a castigat primul loc, terminand cursa in 01:15:06. Pe pozitie secunda au sosit romancele Liliana Maria Danci cu timpul 01:18:27, urmata pe locul trei de Ionela Ecaterina Dinca cu timpul 01:19:17. La Cursa individual 10,5 km, castigatorii au fost romanii Ionut Florin Enache, cu timpul 00:34:04 la masculin si Elena Moaga cu timpul 00:36:55, la feminin. Cursa Stafeta a fost castigata de echipa Sporterrun din Republica Moldova, cu timpul 01:04:06. Alaturi de alergatorii amatori si profesionisti au luat startul la curse personalitati ale vietii sociale si ale sportului romanesc si din strainatate, alergand pentru una dintre cauzele OPBHM 2015: Virgil Iantu, campioanele olimpice Andreea Raducan si Monica Rosu, apoi Sonia Argint-Ionescu, Amalia Enache, Alina Chivulescu, Mircea & Liza, VJs, Adrian Hadean si altii.

…pentru cauze nobile

157 de alergatori, 1.475 de kilometri parcursi, peste 14.000 de euro au fost strasi pentru Hope and Homes for Children Romania, organizatie care a avut una dintre cele mai mari si entuziaste echipe la Semimaratonul International Bucuresti. Eroii din TEAM HOPE au alergat la pentru a-i ajuta pe copiii aflati in pericol de abandon. Chuck Norris nu a terminat niciodata cursa asta – a fost mesajul de incurajare cel mai amuzant adresat de catre suporterii HHC Romania tuturor participantilor la Semimaraton. Mai multe personalitati au imbracat tricoul albastru al Hope and Homes for Children Romania si au alergat pentru copiii lipsiti de caldura unui camin. Chef Adrian Hadean, juratul de la MasterChef a alergat la cursa de semimaraton (21 km), prezentatorul de televiziune Virgil Iantu a facut echipa la stafeta (4 x 5 km) cu actrita Alina Chivulescu, realizatorul TV Cosmin Cernat si managerul sportiv al clubului Limitless, Valentin Vasile. Tot la cursa de stafeta a participat si echipa Vocea Romaniei formata din Anda Dimitriu, Maria Hojda, Anca Petcu si Claudiu Rusu. Vocea Inimii a incalzit sufletele oamenilor si cei patru tineri au strans peste 2.000 de lei pe pagina lor de Galantom. In plus, Claudiu Rusu a organizat si un concert cu trupa sa, donand toate fondurile organizatiei Hope and Homes for Children Romania. Antrenorul Razvan Doica, campion Iron Man la Campionatul National de Triatlon Oradea 2014, a demonstrat tuturor ca generozitatea nu are limite. El a luat startul la cursa populara, parcurgand traseul de 3,6 km in 12 minute, dupa care a alergat la semimaraton (21 km) si la cursa de stafeta (5 km). Le suntem foarte recunoscatori celor peste 150 de alergatori care au participat la semimaraton in cadrul TEAM HOPE. Ei sunt eroii nostri, eroii copiilor vulnerabili pe care ii sprijinim. Datorita lor si a celor care au donat pentru ei, cei peste 8.000 de copii care se mai afla inca in institutii au sansa de a-si vedea visul cu ochii: o casa, o familie si o viata traita in dragoste si armonie – a declarat Otto Sestak, directorul national al Hope and Homes for Children Romania, care a participat si el la cursa de stafeta.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros