Catena Racing Team la SkyRun 2016

Debut de sezon competitional de exceptie pentru Catena Racing Team la maratonul de alergare pe scari in cea mai inalta cladire din Romania SkyTower: o prezenta record de peste 50 de membri din Bucuresti si din tara care au ajuns in… varf si trei medalii la sectiunea Corporate: Ioana Bercaru (categoria 18 – 34 ani) – Locul II; Cristi Dinu (categoria 18 – 34 ani) – Locul III; Eugen Frincu (categoria 35 – 60 ani) – Locul III!

Competitie cu scop caritabil

SkyRun 2016, cea de-a III-a editie a primului eveniment sportiv al anului a reunit la start aproape 800 de concurenti dornici sa cucereasca cele 34 de etaje sau cele 680 de trepte sau cei 119 metri ai SkyTower din Bucuresti. La categoria "Individual" au fost inscrisi 459 de participanti, iar la categoria "Corporate" – 225 de persoane. Participantii au fost distribuiti in categorii "Feminin" si "Masculin", pe grupe de varste 18 – 34 de ani si 35 – 60 de ani. Important a fost si faptul ca au alergat cu totii si pentru un scop caritabil: parte din fondurile rezultate in urma taxelor de participare vor merge catre patru asociatii: Hospice Casa Sperantei, Mia’s Children, asociatia Mai Mult Verde si World Vision Romania. Acestea au primit 24% din taxa de inscriere a persoanelor fizice si 50% din taxa de inscriere a participantilor din mediul corporate

SkyRun 2016 a marcat si o premiera: stafeta "24h Challenge" la care au participat patru echipe a cate sase alergatori. Fiecare echipa s-a dedicat uneia dintre cele patru organizatii non-guvernamentale si a avut drept ca scop strangerea de fonduri pentru aceasta. Stafeta a inceput sambata si s-a terminat duminica la pranz. Concurentii din fiecare echipa au avut dreptul de a stabili ordinea plecarii in concurs, nefiind necesara prezenta tuturor pe tot parcursul evenimentului. A fost insa obligatoriu ca cel putin un membru al fiecarei echipe sa fie prezent la eveniment. Clasamentul a fost realizat in functie de numarul de urcari reusite de o echipa. In 2014, SkyRun a inregistrat o premiera nationala: incercarea ultramaratonistului Gabriel Solomon de a dobori recordul mondial intr-un maraton de 24 de ore de alergare pe scari.

“Ne-am bucurat ca prin acest eveniment am putut nu doar sa sustinem un stil de viata sanatos si o serie de cauze semnificative la nivelul comunitatii, ci si sa promovam valori importante, precum implicarea sociala, voluntariatul sau filantropia” – a declarat Ruxandra Grinzeanu, Director Executiv SkyTower Building. ”Interesul mare aratat si acestei editii a SkyRun, dar si succesul de care s-a bucurat, ne-au dovedit ca ne-am atins scopul si, mai mult de atat, am creat propria comunitate SkyRun, care ne impartaseste valorile. Aceasta editie a venit in intampinarea asociatiilor beneficiare cu un sprijin real, de care au atata nevoie si, totodata, sa inspire si sa propage aceeasi atitudine”.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros