Catena si Tonica la Maratonul DHL – Stafeta Carpatilor 2014

DHL Express Romania, cu sprijinul Directiei pentru Sport Brasov a organizat la Poiana Brasov, cea de-a cincea editie a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor. La evenimentul dedicat alergatorilor profesionisti si amatori si reprezentantilor companiilor din Romania au participat colegii nostri Cristian Dinu (Administrator IT FILDAS Bucuresti) si Oana Georgescu (realizator SENSO TV si TONICA). Cei doi reprezentanti ai CATENA, respective TONICA au concurat la probele de Maraton (42,195 km), respectiv Stafeta 6 x 7 km (echipa presei). Scopul Maratonului a fost, ca în fiecare an, strangerea de fonduri ce au fost donate organizatiei caritabile Salvati Copiii. Anul acesta a participat 617 concurenti.

Vedete la START

Ca in fiecare an, acest eveniment nu numai ca a fost sustinit de personalitati din lumea sportului si a show-biz-ului autohton, dar majoritatea dintre ei s-a aliniat la start-ul acestei competitii in frunte cu Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express Romania. I-am remarcat pe Andi Moisescu, Ambasador Salvati Copiii, Andreea Marin (a sustinut echipa Fundatiei Pretuieste Viata), Violeta Beclea-Szekely, participanta si sustinatoare inca de la prima editie, Monica Iagar, Otilia Badescu, Roxana Ciuhulescu, Anca Serea, DJ Wanda, Joaquin Bonilla si Ileana Badiu, managing partners Wunderman, pe campioana olimpica la gimnastica Monica Rosu sau pe interpreta Ellie White.

Ileana Badiu si Ellie White au reusit performanta de a parcuge 12 km. Mame ale unor copii de 5 ani, respectiv 1 an si jumatate, cele doua vedete au facut fata traseului dificil, situat pe serpentinele dintre Predeal si Paraul Rece..

Maratonul DHL 2014 in cifre

Editia din acest an a Maratonului s-a desfasurat pe traseul traditonal Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov, formele alternative de participare fiind echipe – stafeta (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual (semimaraton si maraton).

Iata si cateva date edificatoare; inaltime start 1012 m, final; 800 m, cel mai inalt punct: 10130 m, cel mai jos punct: 589, 5 m, diferenta de nivel a traseului: 440,5 m.

La editiile anterioare, Maratonul DHL a strans, an de an, fonduri care au fost foflosite in proiecte caritabil precum achizitionarea primului aparat de tiparit Braille, destinat persoanelor cu deficiente de vedere, imbunatatirea conditiilor de spitalizare in saloanele pentru copii din cadrul Institutului de Oncologie Bucuresti sau oferirea unui tratament profesionist intr-un centru de salina din Bucuresti pentru copiii care sufera de astm.

Fondurile vor fi donate Organizatiei Salvati Copiii

Dupa ce au organizat anul acesta in premiera si Crosul Copiilor, atentia s-a indreptat tot catre copii. Fondurile colectate (s-au strans peste 10.000 de euro) vor fi donate Organizatiei Salvati Copiii care desfasoara programe de prevenire si stopare a consumului de etnobotanice in randul copiilor si al adolescentilor. Programele acesteia se desfasoara la nivel national si beneficiaza peste 8000 de copii si adolescenti din 150 de scoli din Bucuresti si alte 12 judete, printre care si Brasov.

Maratonul DHL Stafeta Carpatilor promoveaza un stil de viata sanatos si isi propune sa atraga cât mai multi copii catre practicarea sportului de aceea participarea acestora in concurs a fost gratuita.

Realizator: Mihaela Moldoveanu, Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu
Operator: Alex Andries