Endocrinolog: Detoxifierea o face organismul!

Doctor Andreea Theodoru, medic specialist endocrinologie și nutriție ne-a răspuns la câteva întrebări despre detoxifiere, dieta de primăvară bazată în special pe verdețuri și a accentuat câteva idei care ne pot ajuta în stabilirea alimentației zi de zi.Doctor Andreea Theodoru, medic specialist endocrinologie și nutriție ne-a răspuns la câteva întrebări despre detoxifiere, dieta de primăvară bazată în special pe verdețuri și a accentuat câteva idei care ne pot ajuta în stabilirea alimentației zi de zi.

Recomand o curățenie generală în cămară și frigider!

În primul rând, doamna doctor Andreea Theodoru ne-a invitat să conștientizăm câteva aspecte importante ale vremurilor în care trăim. E a doua primăvară de când trăim experiența restricțiilor cauzate de pandemie, o situație nouă pentru noi toți. Munca de acasă ne-a restricționat mișcarile, plimbările, activitatea sportivă. Am comandat mâncare, am mâncat sau încă mai mâncăm compulsiv, mâncare tip fast-food, diferite snacks-uri, alune cu bere seara la un film, știm fiecare ce și cum. Fondul de stres nu s-a diminuat, poate s-a diversificat sau s-a extins și nu suntem sănătoși doar dacă mâncăm salată verde la kilogram!

Așadar, chiar dacă ținem sau nu post, curățenia de primăvară, schimbarea hainelor, plimbările prin parc la soare, sunt probabil activități de rutină pentru majoritatea românilor. Să adăugăm o curățenie generală prin cămară și frigider. Să scăpăm de tot ce ronțăim între mese, de pateuri sau dulciuri la pungă. Dacă ne comandăm mâncare, să fie ceva ce am putea găti și noi. Să consumăm verdețuri multe, sub formă de ciorbe, salate, sosuri, dar să le combinăm cu celelalte categorii esențiale de alimente.

Să ne gândim un pic înainte de a da click la o comandă, să aruncăm ce nu e organic, viu, binefăcător pentru organismul nostru, înțelegând că doar astfel ajutăm procesul de detoxifiere, care cade în sarcina organelor noastre. Ajutăm, prin a nu încărca excesiv, prin a oferi ceea ce este necesar, prin a ușura și facilita procesul.

Poate în acest fel și gândurile noastre, energia corpului, flexibilitatea și adaptabilitatea noastră se vor schimba și întreg procesul care ne susține imunitatea și viața va fi ajutat și ușurat.

text Mihaela Moldoveanu