FILDAS si CATENA la Bucharest International Marathon 2013

16 reprezentanti din Bucuresti, Pitesti, Constanta si Salonta ai FILDAS si CATENA Group au tinut sa participe la cea de-a VI-a editie a Bucharest International Marathon 2013. Peste 8.000 de persoane s-au aliniat la start-ul celor patru probe (maraton, semi-maraton, stafeta, cursa populara) care s-a dat in Piata Constitutiei. In cadrul acestei competitii, anul acesta, alaturi de sportivii romani au participat alergatori din peste 51 de tari.

Incepand cu anul 2008, Bucurestiul a fost inclus in circuitul international al maratoanelor, alaturandu-se celorlalte capitale europene care gazduiesc astfel de competitii in fiecare an.

Invingatorul Maratonului International Bucuresti 2013 (42, 195 km) a fost kenyanul Chelokoi Victor Bushendich, cronometrat cu 2h14’05”, urmat de catre etiopianul Mengesha Wosene Demeke (2h14’ 21”) si Kiptoo Kenneth Kipkemoi (Kenya, 2h19’27”). Locul I in cadrul cursei scaunelor cu rotile, proba maraton, a fost cucerit de Gigel Epure, cu timpul 2h17’9”. Un punct important a acestei probe l-a constituit doborarea recordului mondial de catre o echipa de sportivi romani (Vlad Victor, Gabriel Solomon, Stefan Oprina, Mihai Baractaru, Florin Munteanu si George Dobre) pentru cel mai rapid maraton alergat de o echipa de minim 5 oameni legati intre ei. Acestia au alergat sub sloganul „Legati de cauza Hospice” stabilind recordul de 2h54’14”. Printre sponsorii echipei s-a numarat si CATENA.

Proba semi-maraton barbati a fost castigata de Andrei Stefana, iar proba de maraton femei de Neri Tigist Worku din Etiopia. La proba semi-maraton femei, Paula Todoran a castigat primul loc. Cursa Stafeta a fost incheiata pe locul I de catre echipa C.S.S. Locomotiva Tg Jiu. Cursa Populara a fost castigata de Ioan Zaizan (categ.barbati) si de catre Florentina Buga (categ.femei).

Remarcabila a fost participarea colegilor nostri. Toti cei inscrisi la start-ul Cursei Populare au trecut linia de sosire. Cristina Spataru (Specialist Marketing Catena), Stefan Baltat (Farmacist sef Antrepozit Catena) si Eugen Francu (Sef Arhiva Fildas, Pitesti) au concurat la proba de semi-maraton, iar Cristi Dinu (Administrator IT Fildas) si Eniko Szegho (farmacist Catena, Salonta, jud. Bihor) au concurat in proba de maraton (42,195 km), colegii nostri reusind sa duca la bun sfarsit poate cea mai dificila cursa a vietii lor.

Cristi Dinu a avut si sustinerea lui Vlad Matasa (Boot Camp Romania) care l-a insotit pe toata durata cursei, Desi a debutat la “Cursa Curselor”, el ne-a declarat ca, de-acum incolo, va alerga la cate un maraton din cate o tara diferita.

Felicitari echipei INIMILOR SANATOASE de la Fildas si Catena pentru curajul, ambitia si daruirea dovedite!

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu