Race for the cure, aleargă pentru sănătatea femeilor!

Cea mai mare cursă caritabilă din lume, Race for the cure, ediția a noua, în București, pe esplanada stadionului Arcul de Triumf. Susținător din inimă și sponsor tradițional al acestui eveniment anual, Catena.

Fundația Renașterea, prin președinta Mihaela Geoană și prin ambasadoarele sale, personalități publice cunoscute din România, a organizat și anul acesta, sub egida Administrației Prezidențiale, Race for the Cure. O cursă caritabilă, menită să strângă fonduri pentru testarea gratuită și tratamentul femeilor vulnerabile.

1 înscriere=1 test medical gratuit

Ca în fiecare an, sute de participanți au luat startul cursei. Anul acesta, cursa nu a fost o competiție. Alergătorii s-au înscris pentru cursa de 5 km iar ceilalți, pentru plimbarea de 1 km. Fiecare paarticipant a primit o medalie și un bilet la tombolă. În plus, la cursă s-a putut participa și online, printr-o donatie pe site-ul www.racefortecure.eu.

Alergare și plimbare pentru o cauză nobilă

Atmosfera efervescentă a fost întreținută pe scenă de mascotele iubite ale farmaciilor Catena, alături de antrenori de fitness. Alergătorii au plecat în cursă încălziți iar la întoarcere i-au așteptat medalii, limonadă proaspătă și noi exerciții pentru mușchii solicitați. Copiii au avut zona lor de întrecere creativă, unde au desenat și s-au jucat, sub privirile grijulii ale reprezentanților Catena.

Soarele zilei de vară nu i-a împiedicat pe participanți să ia cursa în serios și chiar în bătaia clopotelor de la Mănăstirea Cașin, au luat-o la goană cu căței și cărucioare cu copii, totul pentru sănătatea femeilor îndragite. Doamnele în Roz, învingătoarele în lupta cu cancerul au lăsat mesaje emoționante pe panoul cu emoții iar alte participante au uimit prin vestimentație. E vorba de echipa Happy Walks, care a fost premiată pentru cea mai inedită costumație.

O altă echipă care a atras atenția a fost echipa masculină reprezentanta Ambasadei Italiei, care a și fost premiată.

Au mai fost premiate echipa liceului Jean Monnet, ca cea mai numeroasă echipă a unei școli și echipa Liceului ICHB drept cea mai numeroasă echipă de voluntari.

De pe podium nu au lipsit colegii noștri de la Catena Racing Team. Deși obosiți după cursa dificilă de la Măcin, au venit să alerge duminică pentru testarea gratuită a femeilor vulnerabile. Premiul lor a fost pentru cea mai inimoasă echipă participantă. Catena Racing Team este deja un nume de echipă binecunoscută pentru implicarea în curse caritabile și acțiuni de strângere de fonduri.

De la eveniment nu au lipsit nici colegii noștri, farmaciștii Catena. La standul binecunoscut, Inima și Fic au fost bineînțeles cele mai căutate personaje. Dar și farmacistele au oferit vitamine și minerale pentru alergători, întăritoare pentru rezistența fizică și au oferit sfaturi la cerere.

Dacă vreți să vă implicați sau să donați pentru cauza femeilor vulnerabile sau tratamentul cancerului la sân, găsiți informațiile de care aveți nevoie pe www.raceforthecure.eu , pe site-ul Fundației Renașterea, sau la sediile din București și din țară.

text Mihaela Moldoveanu

foto Sebastian Oros