Terapia durerii osteoarticulare prin mijloace naturale

Dr.Ruxandra Constantina-medic specialist medicina de familie, competenta apifitoterapie, gemoterapie si biorezonanta si Marcel Dragus-tehnician maseur si reflexoterapeut vorbesc despre metodele naturale prin care durerile osteoarticulare pot fi atenuate chiar pana la disparitie.

GENERALITATI

Dr.Ruxandra Constantina subliniaza rolul masajelor cu anumite creme si al consumului regulat de suplimente ce pot ajuta, dupa mai multe sedinte la diminuarea durerilor, in timp ce dl.Marcel Dragus va oferi detalii si va exemplifica cu ajutorul unui pacient rolul electropuncturii, al laserului si al chiropracticii in managerierea acestor dureri de tip osteoarticular.Cel mai adesea inflamatiile se localizeaza la nivelul articulatiilor genunchilor, ale soldului si ale coloanei vertebrale, determinand aparitia durerii si a unui disconfort la mers sau in timpul miscarii. Artroza-boala care genereaza astfel de dureri poate insa afecta si alte articulatii, inclusiv articulatii mici precum cele ale gatului sau ale degetelor. Artroza este o afecţiune degenerativă a cartilajelor şi a oaselor care formează o articulaţie. Aceasta este cea mai frecventă suferinţă articulară si cea de-a doua cauză de invaliditate la persoanele trecute de varsta de 50 de ani.

CAUZE

Exista 3 factori care pot influenta aparitia acestor dureri de tip osteoarticular si acestia sunt: obezitatea, ereditatea si uzura articulatiilor.De asemenea sunt incriminati in aparitia acestei afectiuni si alti factori precum: specificul locului de muncă, unele boli precum diabetul zaharat si creşterea valorilor serice ale acidului uric.Toti acest factori, actionand in timp pot determina predispoziţia generală pentru această boală.

Artrozele pot avea afectare asupra tuturor articulaţiilor, la coloana vertebrală acestea fiind cunoscute sub numele de spondilartroze.

Acest material va este oferit de Catena
Realizator: Claudia Anton