Agora Asociatiilor de Pacienti 2011

Agora Asociatiilor de Pacienti, primul eveniment care prezinta asociatiile de pacienti publicului larg bucurestean, s-a desfasurat in al doilea weekend din septembrie in Parcul Tineretului din Bucuresti. Evenimentul a fost organizat de compania de comunicare in domeniul medical, Houston NPA, in parteneriat cu Liga pentru Apararea si Promovarea Drepturilor Persoanelor cu Handicap din Romania.

Peste 50 de asociatii de pacienti au fost prezente la eveniment, acoperind peste 20 de afectiuni, precum: hemofilie, diabet, boli rare si autoimune, cancer, transplant, dializa, fibroza chistica, autism, Parkinson, distrofie, Miastenia Gravis, talasemie, hepatita, sanatate mintala, SIDA, tuberculoza, handicap, scleroza multipla, Alzheimer, infertilitate, boli inflamatorii intestinale, distonie, stoma cutanata. La eveniment vor fi prezente si doua structuri nationale ale organizatiilor care protejeaza drepturile pacientilor:

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si Alianta pentru Sanatate din Romania. Participantii au avut ocazia de a se informa asupra proiectelor derulate de asociatiile de pacienti, de a discuta direct cu reprezentantii acestora si de a pune bazele unor noi colaborari.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Andreea Capitanu.