Cazuistica sectiei O.R.L.a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu

Dr. Miorita Toader,medic primar O.R.L.si sef de sectie prezinta diversitatea afectiunilor ce sunt tratate in aceasta sectie.

La Sectia Ambulatoriu de Chirurgie a Spitalului „Grigore Alexandrescu” vin in fiecare zi peste 900 de pacienti, copii din Bucuresti, judetele Ilfov, Arges, Buzau si Sibiu. Aici se fac tratamente si se ofera consultatii de pediatrie, ORL, psihosomatica, chirurgie, ortopedie, radiologie, recoltari pentru analize, precum si interventii in sala de ghips.

In fiecare an, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, medicii ORL se confrunta cu sute de cazuri in care copiii fie inghit, fie isi introduc in nas si in urechi diverse obiecte. „Sunt, in medie, 60 de cazuri pe an de corpi inhalati in trahee sau bronhii, pana la 150 de copii inghit diverse obiecte, care le ajung in esofag, in special monede. Iar numarul de copii care isi introduc in nas si urechi bilute de la jucarii sau diverse – nu le mai poti tine sirul”.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu este cel mai vechi spital de copii din Romania si din Balcani, fiind in acest moment cel mai mare spital de copii din Romania.

In cadrul spitalului functioneaza urmatoarele sectii si compartimente:

– Pediatrie
– Toxicologie
– Chirurgie Pediatrica
– ORL
– Ortopedie si Traumatologie Pediatrica
– Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri
– Anestezie si Terapie Intensiva
– Hematologie – Oncologie Pediatrica
– Hemodializa