Conferinta Internationala Managementul Bolilor Cronice

“HTA – Health Technology Assesments reprezinta o necesitate pentru sistemul sanitar romanesc”, aceasta a fost concluzia la care au ajuns medicii la cea de-a treia editie a conferintei Chronic Disease and Health Management – Investitie in calitatea sanatatii. Evenimentul a fost organizata de Tarus Media si a avut loc in perioada 6-7 octombrie la Hotel Howard Johnson din Bucuresti.

„Pe parcursul lunilor octombrie si noiembrie se vor consolida raspunsurile entitatilor implicate in decizia de infiintare a unei agentii HTA, iar daca rezultatul este pozitiv, crearea agentiei ar putea incepe de la inceputul anului 2012 si constituirea ei ar putea dura intre 18 si 24 de luni”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, cel care a initiat un proiect HTA.

La randul sau Sorin Popescu, Corporate Affairs Manager Amgen, liderul mondial in domeniul biotehnologiei, a sustinut proiectul declarand: „Avem nevoie de evaluarea tehnologiilor medicale pentru ca in Romania se vorbeste prea mult si se stie prea putin si trebuie sa se inteleaga ca acest pas inseamna mai bine pentru pacient si nu este impotriva companiilor.”

Alice-Claudia Gherman