Conferinta Nationala a Pacientilor editia a II-a

Exista in domeniul medical numeroase conferinte: conferinta stomatologilor, conferinta medicilor de familie, conferinta medicilor ATI, conferinta nationala de cardiologie etc. Din 2010, pacientii au propria lor conferinta, iar in 2012, intre 14 si 16 iunie, a avut loc cea de-a II-a editie a Conferintei Nationale a Pacientilor.

Evenimentul s-a desfasurat la casa Universitarilor din Capitala si a reunit oifcialitati, medici si pacienti care au dezbatut problemele actuale din sistemul de sanatate romanesc. De-o parte au fost oficialitatile care au adus in discutie slaba finantare a sistemului de sanatate, necesitatea coplatii ca modalitate de sustinere a activitatii sanitare de la noi, cardul de sanatate cu tot ceea ce implica acesta, inclusiv reteta electronica, de cealalta parte au fost pacientii care au amintit de cazurile de malpraxis nesolutionate corespunzator, de proasta gestionare a fondurilor stranse prin sistemul de asigurari de sanatate etc.

Au participat la eveniment acad. prof. univ. dr. Bogdan Marinescu – presedintele Societatii Romane de Obstetica-Ginecologie, prof. univ. dr. Vlad Tica, vicepresedintele Asociatiei Europene a Medicilor de Spital, prof. univ. dr. Florin Popa de la Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, dl Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor si multi altii.