Conferinta pacientilor cu Boala Parkinson

La sfarsitul saptamanii trecute, in Amfiteatrul de Marketing al Facultatii de Medicina „Carol Davila” din Bucuresti, la initiativa Asociatiei AntiParkinson din Romania, a avut loc un eveniment de informare medicala, cu titlul „ Conferinta pacientilor cu Boala Parkinson” -o afectiune despre care se stiu inca destul de putine lucruri.

Boala Parkinson are o evolutie progresiva, iar semnele si simptomele se acumuleaza in timp. Desi aceasta afectiune este potential invalidanta, ea evolueaza lent astfel incat majoritatea pacientilor beneficiaza de numerosi ani de viata activa dupa stabilirea diagnosticului. Mai mult, spre deosebire de alte afectiuni neurologice grave, boala Parkinson este tratabila.

Tratamentul este medicamentos si chirugical dar poate consta si in implantarea unui dispozitiv pentru stimularea creierului. La scara mondiala, boala este diagnosticata la 300 000 persoane in fiecare an. Incidenta si prevalenta bolii cresc odata cu varsta. Boala Parkinson afecteaza 1% din persoanele cu varsta peste 65 ani.