Copii cu autism sarbatoresc 1 iunie

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) impreuna cu filialele acesteia , in parteneriat cu Fundatia Ancora Salvarii Iasi ,organizeaza conferinta „Autismul nu este o boala rara !”, cu scopul de a creste nivelul de constientizare in randul populatiei referitor la aceasta tulburare , dar si de a celebra in mod special copiii cu autism cu ocazia Zilei Internationale a Copilului .

Evenimentul „Autismul nu este o boala rara !” va avea loc in data de 29 mai 2010, la Spitalul Dr. Constantin Gorgos (Titan) ,la ora 10:00, (Strada Nicolae Grigorescu, nr. 41 ,sector 3).In cadrul evenimentului vor avea loc prezentari despre contextul general al autismului si abordari terapeutice,despre legislatia din Romania si situatia actuala in tara noastra , dar si cuvantari ale reprezentantilor autoritatilor, ale medicilor specialisti si ale colaboratorilor acestora din celelalte discipline, cum ar fi psihiatria, neurologia, psiho-pedagogia , medicina de familie, farmacia sau psihologia .

Dupa conferinta , veti fi delectati cu impresionante momente artistice, pregatite de tineri cu autism: concert de pian si o expozitie de pictura cu vanzare. Cei interesati vor putea achizitiona si carti de specialitate, care se vor gasi la standurile special amenajate. Se vor proiecta filme de scurt metraj pe tema autismului.

Evenimentul va reuni peste 100 de persoane, reprezentanti ai ANCAAR si ai altor asociatii de autism, membri ai asociatiilor pentru copii, reprezentanti ai autoritatilor, dar este destinat in acelasi timp si publicului larg si personalitatilor care au oferit de-a lungul timpului suport persoanelor cu autism, pentru a se crea cadrul adecvat unui schimb real de experienta si o informare propice asupra autismului in Romania.