Cum ingrijim parul vopsit

Putine femei mai poarta azi culoarea naturala a parului. Vopselurile de par se gasesc azi intr-o gama extrem de diversa si cele mai multe reprezentante ale sexului frumos si-au schimbat macar o data in decursul vietii culoarea parului.
De la blondul venetian, la blondul cenusiu sau argintiu, roscatul aramiu sau cafeniul roscat, satenul cu nuante de ciocolata sau de mahon, negrul cu reflexe albastrii, orice culoare este permisa, chiar si verde, albastru sau roz pentru suvite exotice. Odata colorat, parul are nevoie de o ingrijire mai atenta. Intai de toate, e indicat sa spalam parul proaspat vopsit doar cu apa calduta si nu cu sampon, pentru ca pigmentii sa se fixeze mai bine.
Sa-l uscam prin frecare cu un prosop si nu cu uscatorul pentru ca aerul fierbinte oxideaza culoarea. Si sa folosim regulat un balsam potrivit pentru a impiedica degradarea firului de par. Iar vara, cand razele soarelui sunt extrem de puternice, sa folosim un sampon special cu factor de protectie UV! Pe piata se gasesc produse de ingrijire din extracte de plante, atat sampoane cat si balsamuri, mult mai eficiente si mai delicate cu parul nostru!