Cum sa ai un par sanatos si frumos

Dr. Saki Nazila - medic specialist dermatovenorolog, supraspecializare dermatocosmetice - Clinica Mediclass ne ofera cateva sfaturi pentru ca parul nostru sa fie sanatos si sa aiba un aspect frumos.

RECOMANDARI

Iata cateva sfaturi pentru o buna ingrijire a parului:
– in cazul folosirii unui uscator de par se recomanda a fi utilizata o caldura moderata, iar uscarea parului trebuie sa fie facuta de la o distanta de cel putin 15 cm;
– daca va spalati des pe par se recomanda folosirea unor sampoane indicate pentru spalare frecventa;
– in cazul parului gras sau al celui care se ingrasa rapid, dupa spalare se recomanda folosirea de balsamuri specifice;
– in cazul parului uscat, fragil, deshidratat, moale sau vopsit des se recomanda utilizarea unui sampon bland care ajuta la hidratarea si regenerarea parului, acesta trebuind sa fie urmat in mod necesar de un produs cum ar fi balsamul sau crema de par pentru refacerea tonusului si texturii parului;
– se recomanda adoptarea unei alimentatii variate si echilibrate care sa ofere necesarul de vitamine, oligoelemente si minerale si a unui stil de viata sanatos, precum si evitarea situatiilor foarte stresante.

TRATAMENTE

In cazul in care ati urmat sau urmati un tratament pentru par e bine bine sa stiti ca pentru mentinerea efectelor se recomanda continuarea tratamentului in doze mai mici, de intretinere pentru o perioada de 3 pana la 6 luni, aceste cure trebuind sa fie repetate cel putin o data pe an ca sa nu apara recidive.
Atentie! Nici un procedeu terapeutic nu poate stimula foliculii pilosi care sunt complet atrofiati si care nu mai detin nici o resursa interna cu ajutorul careia sa se refaca.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Claudia Anton