Demachierea

Dr. Mirela Miertoiu,doctorand in stiinte medicale prezinta tehnici de demachiere corecta.

Multe femei se demachiaza fara a cunoaste procedeul si semnificatiile corecte ale acestei modalitati de ingrijire. De aceea, Senso tv.ro isi propune cu ajutorul acestui video sa invete femeile ce reprezinta o demachiere corecta.

In videoclip, doamna Mirela Miertoiu, doctorand in stiinte medicale, ne arata pasii pentru demachierea unui ten matur. Insa noi, va vom arata caile importante intr-un proces de demachiere pentru orice tip de ten…Dar mai intai, incepem intr-un spirit scolaresc cu o definitie a ceea ce inseamna demachierea.

Demachierea este ritualul magic in care se ascunde secretul unui ten sanatos si luminos. Si indiferent de cat de obosite ati fi si oricat de pretios este timpul vostru, cateva minute sunt mai mult decat suficiente pentru a-i reda tenului vigoarea si frumusetea.

Multe dintre voi, stimate doamne, credeti ca demachierea se realizeaza numai la sfarsitul unei zile, ceea ce este total eronat! Demachierea se realizeaza de cel putin doua ori pe zi, inclusiv dimineata, dupa somn. Sa explicam de ce. Menirea demachierii dimineata este aceea ca indeparteaza excesul de sebum secretat in timpul noptii (mai ales in cazul tenurilor grase), iar demachierea de seara este obligatorie nu doar pentru a indeparta machiajul, ci si pentru ca pielea are nevoie sa fie periodic curata si reimprospatat.

Despre produsele de demachiere!
Servetele demachiante sau clasicul demachiant?

In ultima vreme a aparut o tendinta puternica de folosire a servetelelor demachiante in locul demachiantului clasic. Ceea ce nu se stie insa este faptul ca servetelele demachiante sunt mai bune doar cand se folosesc pentru a curata unu ten foarte putin machiat. Dar cand este vorba de a sterge un machiaj complet, fondul de ten, pudra, rimelul rezistent la apa, rujul sau glossul de buze, servetele demachiante nu sunt la fel de eficiente cum este banalul lapte demachiant.

Asadar, in alegerea produsului demachiant trebuie neaparat sa tinem cont de tipul de ten pe care il aveti.

Pentru persoanele cu un ten normal sau uscat: crema demachianta sau laptele demachiant. Acestea racoresc, curata, hidrateaza pielea fara sa o usuce si fara sa o agreseze. In cazul tenurilor grase, se poate opta pentru spuma demachianta care are un efect de degresare mai puternic decat al celorlalte produse.

De asemenea, pentru tenul cu tendinta spre ingrasare exista anumite lotiuni tonifiante ce pot fi aplicate pe ten imediat dupa demachiere. Apa de demachiat este potrivita in cazul tuturor tipurilor de ten, inclusiv in cazul celor sensibile. Aceasta curata si indeparteaza machiajul, reimprospatand in acelasi timp pielea.

In clip va sunt prezentate miscarile corecte pentru demachiere. Si nu uitati: gatul si decolteul intra obligatoriu in procesul de demachiere!!!