”M-am născut în acest spațiu geographic și probabil că există un câmp energetic, electromagnetic care mă atrage permanent și mă îndeamnă să revin mereu și să rămân în această zonă” – ne spunea Dr. Tase. ”Am o relație foarte bună cu oamenii locului, fie că sunt colegi, pacienți, studenți, fani, iar căldura lor umană este esențială pentru ca eu să pot trăi, performa și chiar supraviețui într-o lume plină de provocări. Îmi place această profesie și m-am dedicat domeniului cardiologiei în care merg mereu mai departe și țintesc tot mai sus. Cred că actul medical nu trebuie să se limiteze doar la praxisul clinic, ci trebuie sa fac cunoscute rezultatele cercetărilor, studiilor mele, astfel încât spitalele unde lucrez și facultatea din Pitești să se afle și ele pe harta Europei și a lumii. Sunt mândru că, în acest circuit mondial pe care l-am făcut în ultimii 25 de ani am cunoscut pe cei mai importanti 100 de cardiologi ai lumii și că am colaborat la cel mai înalt nivel. Am considerat că lucrările și studiile mele prezentate și acceptate sunt o recunoaștere a ceea ce fac în primul rând aici, în județul Argeș. Am creat un pionierat în domeniu și am avut un scop clar din a prezenta rezultatele celor peste 20 de studii clinice de cardiologie argesene care au fost foarte bine primite pretutindeni”.
Dr. Adrian Tase a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul U.M.F. Craiova în 1984, apoi a devenit Doctor în Medicină – Farmacologie Cardiovasculară, titlu obţinut după 6 ani de studiu la U.M.F. „Carol Davila” Bucureşti şi, de-a lungul anilor a fost invitat şi a participat la nenumărate congrese, cursuri, stagii şi sesiuni de cercetare la mari clinici şi spitale din Europa, SUA, ASIA. Practic, o viaţă dedicată studiului şi perfecţionării, pasiunii pentru cea mai nobilă meserie care i-a adus succesul în domeniul cardiologiei, dar şi al managementului medical și sanitar. A fondat Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al Cardiacilor Cronici (USTACC) din cadrul Spitalului de Urgenţă din Piteşti pe care a condus-o şi coordonat-o, iar acum lucrează la Muntenia Medical Hospital. În paralel, Dr. Adrian Tase are și o activitate didactică, fiind Conferenţiar în Medicină Internă, Farmacologie şi Management la Colegiul de Medicină al Universitatii din Piteşti.
Este pasionat de muzica de jazz și de sport, care, alături de medicină, fac parte din stilul său de viață și care s-au concretizat în performanțe (premii pentru compoziție și medalii la competițiile de alergaree) și studii aprofundate legate între ele: Masterat în domeniul reabilitării pacienţilor cu dizabilităţi (Facultatea de Sport si Fizioterapie) şi cursul „Elemente de Terapie Muzicală”, la Facultatea de Pedagogie Muzicală. ”Pentru mine, medicina, muzica și sportul, nu sunt nici profesii, nu sunt nici hobbies-uri, ci fac parte din stilul de viață! Eu mă odihnesc de una, prin alta!”. Împreună cu fiul său, Andrei Tase, chitarist și solist vocal, Doctorand în Muzică (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” – Cluj), are trupa A&AT, invitată la numeroase evenimente, concerte și festivaluri.
”România este foarte importantă pentru mine și deși nu sunt adeptul vorbelor mari, inspiraționale, ci mai ales al faptelor, eu simt energiile pământului care vin din latinitate, ortodoxie, cultură și unicitatea spațiului geografic” – ne-a mărturisit Dr. Adrian Tase. ”Tot călătorind și cunoscând foarte mulți oameni, pretutindeni, am realizat că românii sunt oameni speciali, sunt inteligenți, sunt frumoși și harnici, dar că aceste calități s-au estompat de vremurile pe care le trăim. Mă simt foarte bine aici, între ai noștri, cu libertatea de pleca oriunde, atunci când vreau. Cred că vor urma niște ani excepționali pentru România și de aceea vreau să am grijă de mine pentru a putea avea grijă la rândul meu de toți cei din jur”.
Realizatori: Oana Georgescu, Florin Prodana, Alexandra Tîrpea
Operator imagine: Silviu Crângureanu
Editor imagine: Stanislav Pescu