Festivalul Brazilor de Craciun 2016 – Conferinta de presa

Cel mai frumos cadou de Craciun: darul de a citi si de a scrie - Salvati Copiii Romania


De 26 de ani, accesul la educatie in mod egal pentru toti copiii a fost prioritatea esentiala a programelor derulate de Salvati Copiii Romania (presedinte Gabriela Alexandrescu) si aceasta pentru ca educatia este singura conditie fara de care o societate nu poate evolua si nu poate rupe lantul discriminarilor. Festivalul Brazilor de Craciun a devenit in cei 16 ani un eveniment de referinta prin intermendiul caruia organizatia a strans aproximativ 3,3 milioane de euro prin care au fost ajutati peste 25.685 de copii, prin programele educationale Gradinite Estivale, A Doua Sansa si Scoala dupa Scoala. Rezultatele sunt impresionanate: peste 95% dintre copiii beneficiari au fost inscrisi in clasa I sau in clasa pregatitoare, 85% dintre copiii din programul A Doua Sansa au promovat examenele din anul scolar 2015 - 2016, iar in programul Scoala dupa Scoala, 91% dintre copii au inregistrat progrese - 44% au avut rezultate bune sau foarte bune, iar 21% au obtinut premii.
Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment de strangere de fonduri organizat anual de Salvati Copiii Romania, care are ca centru de interes o licitatie speciala de braduti de Craciun, creati exclusiv pentru aceasta ocazie, de cei mai cunoscuti designeri romani. Devenit una dintre atractiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Craciun sprijina proiectele educationale derulate de Salvati Copiii Romania.
Astfel, de 16 ani, Festivalul Brazilor de Craciun straluceste sub deviza lumea buna face lumea mai buna!. Si aceasta si datorita sponsorilor (Catena, care a sprijinit de 14 ani aceasta strangere anuala de fonduri, este sponsor Diamond in acest an), sustinatorilor, organizatorilor (Amalia Nastase, Andreea Raicu, Corina Barladeanu, Cornel Ilie, Gabriela Alexandrescu s.a.), ambasadorilor cauzei si nu in ultimul rand designerilor care an de an se intrec pe sine in imaginatie, daruire, suflet si bucurie neconditionate. Este un eveniment de referinta, la care participa cei mai influenti manageri de companii, antreprenori, persoane publice, oameni de business si de media, in scopul strangerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educationale ale Salvati Copiii Romania. Acesta este organizat sub forma unei licitatii speciale de brazi de Craciun, conceputi exclusiv pentru aceasta ocazie, de catre unii dintre cei mai cunoscuti designeri din tara.
Creatorii invitati sa participe la editia din 2016 sunt: Doina Levintza, Stephan Pelger, Irina Neacsu, Omid Ghannadi, MATIUS Studio, cu sprijinul Philips Lighting Romania, Carmen Ormenisan, Anca Lungu, Malvina Cservenschi, Cornel Ilie & Cosmin Florea, Coca Zaboloteanu & Krautz Production, Dorin Negrau – Rotary Club Bucuresti Cismigiu, Roman Octavian, Creativ Interior, sustinut de Fabrica de Profile, Irina Marinescu & Madeleine Artisan Jeweller, Catalin Valean, Dhaniel Nora & Sephora, Molecule F, Andra Andreescu, Lena Criveanu, Andreea Constantin (Rhea Costa), Mihaela Glavan, Phenomena & Piatraonline, Catalin Botezatu & Scoala Metropolitana ARC, Denis Predescu & Braiconf, Alexandru, Maison DADOO, cu sprijinul Sport/Couture, Zenya Atelier & Joomay, Iza Van Dee, Rita Muresan si Stefania Mircea & Salvati Copiii.
Abandonul scolar nu este un fenomen limitat la un copil sau altul, la o comunitate sau alta, ci intereseaza intreaga societate, pentru ca mentine grupuri defavorizate, a caror situatie se va perpetua din generatie in generatie – a spus Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania. Anul acesta, statistica este chiar alarmanta, pentru ca numarul copiilor retrasi din scoli este in crestere. Vorbim despre copii carora le este incalcat dreptul la a avea un viitor care sa rupa cercul vicios al saraciei si al discriminarii din motive economice. A-i educa pe copii este cea mai inteligenta politica publica a oricarui stat si cea mai buna asigurare ca societatea este functionala. Salvati Copiii are ca obiectiv prioritar reducerea abandonului scolar, iar prin sprijinul partenerilor de anul acesta, ne propunem ca in 2017 sa sustinem prin programele noastre peste 3.000 de copii din comunitatile defavorizate.
Gala Festivalului Brazilor de Craciun 2016, editia a XVI -a va avea loc pe 8 decembrie, la Stejarii Country Club.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Cristina Ardelean