Fildas Trading premiata la Gala Capital Companii de Elita 2018

FILDAS Trading SRL a fost desemnata liderul pietei de distributie a medicamentelor, organizatorii argumentand ca este un jucator de top in domeniul distributiei de medicamente, cu peste 1.000 de angajati si care asigura acoperirea nationala printr-o retea de 14 depozite de medicamente si o impresionanta flota de transport, in timp ce Catena, reteaua de farmacii afiliata, are peste 720 de unitati si peste 5.000 de angajati.

Liderii celor mai importante sectoare ale economiei autohtone au fost premiati in cadrul Galei Capital Companii de Elita, eveniment aflat la prima editie, la care au fost prezenti reprezentanti ai mediului de afaceri, manageri si directori ai marilor companii si firme, reprezentanti mass-media cu profil economic, dar si ministri si secretari de stat – Petru Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Anton Anton, Ministrul Energiei, Bogdan Andronic, Secretar de stat Ministerul Economiei si Sorin Nas, Secretar de stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. Au fost acordate premii pentru performantele companiilor din mediul de business romanesc, companii care au avut pe parcursul anului 2017 si al inceputul acestui an, rezultate remarcabile ce au schimbat sau au contribuit pozitiv la economia Romaniei.

Performerii economiei romanesti, premiati la Gala CAPITAL Companii de Elita

La Gala Companii de Elita 2018 prezentata de au fost acordate premii celor mai valoroase companii, veritabile modele si repere in economia romaneasca si alte 5 premii speciale pentru companiile care au avut rezultate remarcabile in activitatea ce o desfasoara. Este vorba despre companii din mai multe domenii de activitate ce apar in TOP 300 Companii, criteriile de selectie fiind demersurile jurnalistice combinate cu expertiza specialistilor in consultant, dar s-a tinut cont si de cifra de afaceri, profitul net si numarul de angajati al fiecarei companii.
Iata laureatii Galei Companii de Elita 2018, editia I:

• FILDAS Trading SRL – liderul pietei de distributie a medicamentelor din Romania

• HOLCIM Romania S.A. – liderul pietei materialelor de constructii

• URSUS BREWERIES S.A. – liderul pietei de bere din Romania

• ORANGE Romania S.A. – liderul pietei de telecom

• ROMGAZ – Societatea Nationala de Gaze Naturale – lider in productia si furnizarea de gaze natural

• ROMPETROL RAFINARE S.A. – Cea mai mare si mai moderna rafinarie din Romania

• KAUFLAND ROMANIA SCS – liderul retailului romanesc

• DEDEMAN SRL – Cel mai mare business antreprenorial

• AUTOMOBILE DACIA S.A. – liderul exporturilor romanesti

• OMV PETROM S.A. – Cea mai valoroasa companie din Romania

Premiile Speciale au fost acordate urmatoarelor companii:

• CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI – pentru tranzactia anului

• ENEL – pentru cel mai mare furnizor de electricitate din Romania

• International Alexander SRL – Cel mai performant operator de transport si logistica

• TAROM S.A. – pentru redresare financiara

• ROMANIA TV – pentru sustinerea emisiunilor economice

In cadrul Galei a fost lansata si noua revista lunara Capital, intr-un nou format, cu 100 de pagini si cu o structura editoriala ce acopera arii de interes diverse, precum analize si prezentari ale unor afaceri de top, povesti ale unor personaje de succes, interviuri cu manageri, editoriale si articole despre ultimele noutati din Hi-tech, Travel, Sanatate, Lifestyle.

Suntem o revista de business cu impact asupra publicului larg si ne dorim sa ducem mai departe exemplele pozitive pentru a fi preluate si de altii – a spus Dan Andronic, proprietar si director general editura Evenimentul si Capital. Tot in cadrul Galei a fost lansat si noul anuar Top 300 Companii, un produs nou prin care Revista Capital recunoaste meritele celor care dezvolta cu adevarat Romania: companiile. Clasamentul celor 300 de companii a fost realizat in functie de urmatoarele criterii: 50% cifra de afaceri inregistrata anul trecut, 30% profitul net realizat anul trecut, 10% nr mediu de salariati si cate 5% evolutia cifrei de afaceri 2017/2016, respectiv al profitului net. Practic, cele 300 de companii inseamna 465 miliarde de lei cifra de afaceri cumulata – peste 1/2 din PIB-ul Romaniei, 30 miliarde de lei profit net cumulate, 600.000 de angajati, 10% dintre firme sunt companii de stat, iar Top 3 angajatori sunt Posta Romana (23.403), CFR SA (22.622) si Romsilva (16.246).

Realizator: Oana Georgescu
Editor: Stanislav Pescu
Foto: Cristina Ardelean