In mod simbolic, copiii reprezinta legatura noastra cu viitorul. Bolile care ii afecteaza azi pe bebelusi, provoaca durere in special mamelor care ii iubesc atat de mult dar si noua celorlalti.
Sanatatea copiilor poate fi sinonima cu sanatatea planetei dar si a umanitatii ca intreg.Cele mai frecvente boli ale copilariei nu pot fi evitate in totalitate dar pot fi ameliorate cu ajutorul naturii, care ne ofera o gama atat de bogata de remedii. Aici intervine fitoterapia care foloseste proprietatile plantelor in scopul vindecarii.Cercetatorii au confirmat in proportie de peste 80% proprietatile farmacodinamice ale plantelor, intocmai cum erau prescrise de catre medicina populara. Pentru copii, fitoterapia – pentru ca este delicata si eficienta in tratarea bolilor copilariei, este baza unei dezvoltari armonioase.
Colicile si constipația, frecvente în perioada de sugar, pot avea consecințe asupra sanatatii ulterioare a copilului. Deficiența de fier apare in general dupa primele 6 luni de viață, o perioada critica pentru bebelus, cand creierul are un ritm de dezvoltare considerabil, la fel ca și principalele procese mentale și motorii.
Astfel, o anemie feriprivă poate avea impact în dezvoltarea psihomotorie viitoare a copilului. Și infecţiile de tract respirator superior sunt motiv de ingrijorare.
Cele mai multe sunt nongripale, deci cauzate de infectia cu un virus respirator. Simptomele pot indica o banală răceală, dar infectia este periculoasă, în special în cazul copiilor care au un sistem imunitar slăbit. Soluțiile fitoterapeutice reprezintă o alternativă de primă intenție, blândă și delicată, în abordarea tulburărilor si a patologiei sugarilor și copiilor.
Combinatiile unice de extracte din plante standardizate și nutraceutice (ca probiotice, resveratrol, lactoferină ) reprezinta soluții benefice, cu acțiune similară medicamentelor alopate, însă fără efectele adverse ale acestora. Extractele provin din culturi de plante controlate si sunt ușor acceptate și tolerate de copii. 85% din populația lumii folosește fitoterapia în scop curativ, conform Organizației Mondiale a Sănătății iar 45% din medicamentele moderne au la bază extracte vegetale active.Sa ne alaturam acestor procente si sa beneficiem la maxim de puterea plantelor pe care planeta le creste si le dezvolta pentru sanatatea noastra! Mai ales cand e vorba de copiii nostri pe care ii iubim atat de mult!
Realizator: Mihaela Moldoveanu