Recuperare pentru bebelușii cu probleme ortopedice și neurologice

În perioada gravidității, din cauza tranformărilor hormonale care au loc în organism, viitoarele mămici pot avea dificultăți de mișcare. Coloana, articulațiile, membrele, sunt tensionate și durerile pot apărea la fiecare pas.

Kinetoterapia e o modalitate prin care viitoarele mămici pot face față mai ușor dificultăților de mișcare. Exercițiile specifice pentru graviduțe ajută în același timp și fătul. Relaxarea pe care o simte mămica se transmite fătului. Kinetoterapeutul Simona Rusu, specializată pe lucrul cu copiii între 0-16 ani, ne-a asigurat că mișcarea bine făcută le ajută pe gravide în timpul travaliului.

În asemenea cazuri, feed-back-ul pacientelor care au experimentat îmbunătățiri în perioada gravidității și a nașterii, e foarte important. Mai ales că unele mămici continuă programele de mișcare cu viitorii copii.

Unii bebeluși intră în viață cu probleme ortopedice sau neurologice. Și acestea pot fi rezolvate dacă sunt observate și tratate la timp. Specialiștii în kinetoterapia pentru copii pot recupera bebelușul astfel încât să se dezvolte armonios.

Și copiii de vârste mici cu diverse probleme de mobilitate pot învăța să facă exercițiile potrivite care să-i transforme în adolescenți sănătoși. Dacă și părinții lor fac mișcare, copiii sunt mai motivați și înțeleg că e bine și pentru ei.

Chiar și acasă, chiar și când afară e frig, cu joaca potrivită, copiii pot continua să facă mișcare, astfel încât lâncezeala sau lipsa mișcării în aer iber să nu le afecteze dezvoltarea.

Un copil care înțelege de ce e importantă mișcarea, se va dezvolta armonios și asta îi va întări încrederea în sine și sănătatea mentală.

De aceea, părinții care iau din timp măsuri pentru sănătatea copilului, fac un pas extrem de important pentru viitor. Iar programele de kinetoterapie pentru familii, fie că e vorba de bunici și nepoți sau de mămici, tătici și copii, reprezintă o alternativă sănătoasă pentru disciplinarea copilului și un ajutor pentru transformarea lui într-un adult sănătos. Așa că nu precupețiți niciun efort când e vorba de copii! Fie că faceți mișcare împreună acasă sau prin programele specifice de kinetoterapie, dați o șansă copilului dvs la o viață mai sănătoasă și mai împlinită!

Text: Mihaela Moldoveanu