Ingrijirea mainilor si a unghiilor

Ingrijirea mainilor si a unghiilor desi este un aspect important, multi oameni il neglijeaza.

Mainile uscate, crapate si pielea dureroasa sunt problemele frecvente intalnite in timpul iernii.

Pur si simplu, acestea limiteaza miscarile si determina disconfort.

Din fericire, cu masuri de prevenire, ingrijire si tratament optim, sanatatea mainilor poate fi mentinuta fara efort prea mare.
Eczemele, deramatita atopica psoriazisul, dermatita de contact, alergia la latex combinate cu umiditatea, vremea rece si uscata, dar si stilul de viata pot afecta pielea mainilor si unghiile.
Deshidratarea si iritatiile care provin de la curatenia in gospodarie sau expunerea frecventa la detergenti duri ori dezinfectanti, afecteaza de multe ori inclusiv personalul medico-sanitar.
Dar si in alte medii conditiile de lucru provoaca deteriorarea pielii mainilor: barmani, chelneri si alti lucratori din domeniul alimentar, coafezele sunt expuse in mod constant la solutii si vopseluri care pot declansa dermatite sau muncitorii care lucreaza in constructii
Este esential pentru santatea mainilor si a unghiilor ca acestea sa fie spalate permanent cu apa curata, dar si utilizarea de creme cu rol de bariera, folosirea manusilor de protectie, folosirea unguentelor hidratante, spalarea mainilor cu sapun delicat si daca este nevoie, consultarea medicului dermatolog.
Indiferent de ceea ce foloseste o persoana este important sa aplice o crema dupa ce isi spala mainile, gateste sau termina treburile casnice.
Realizator: Corina Voicu
Editor: Stanislav Pescu