Inima, respiratia vietii

Despre inima stim ca este un organ fara de care nu putem trai, caci daca se imbolnaveste organismal, sufera si poate sucomba in orice moment.
Bolile de inima sunt extreme de raspandite azi si, in general, oamenii sufera de inima. Fie ca cineva le-a frant inima , fie ca anumite excese o deranjeaza, fie ca stresul o face sa bata neregulat, se pare ca toti avem azi ceva la inima.
Poate ar fi timpul sa ne amintim ca in afara de boli, preinfarct, aritmii, sau chiar incetarea vietii printr-un stop cardiac, inima mai inseamna si altceva. Poetii si inteleptii veacurilor ne-au invatat ca inima este sediul sentimentelor. Ca in inima isi fac loc iubirea, bucuria, ca jocul si rasul o vindeca si ca nimic nu e mai bun in viata ca o inima mereu tanara si vesela.
O inima tanara, indiferent de varsta, se intretine zi de zi, se hraneste cu clipe de bucurie, cu versuri frumoase, cu vorbe de duh, se impartaseste din prietenii, se intareste din contemplarea frumusetii naturii si nu lasa nimic din stresul cotidian sa-I tulbure pacea si respiratia. Sa ne amintim clipa de clipa sa nu traim doar prin gandurile care ne macina. Sa ne amintim ca avem un corp si o inima cu care simtim si traim clipa de clipa aventura aceasta a vietii de la prima si pana la ultima bataie.
Text: Mihaela Moldoveanu