Intalnirile Safrina

Bucurestiul va gazdui pe data de 12 iunie al patrulea eveniment din seria de manifestari “Intalnirile SaFrIna”, seminarii interactive dedicate publicului larg, pe teme de sanatate si frumusete. Celelalte 3 editii s-au desfasurat la Constanta, Cluj si Sibiu.

Evenimentul de la Bucuresti isi propune sa raspunda intrebarilor a peste 200 de participanti, promovand informarea medicala a acestora in cadrul unor sesiuni interactive in care se pot adresa adresa intrebari lectorilor si medicilor, afland pe loc raspunsuri la subiectele care preocupa orice persoana interesata de sanatate.

Compania Houston NPA a initiat aceasta serie de evenimente denumite “Intalnirile SaFrIna” (SaFrina=Sanatate, Frumusete, Interactivitate) pentru a facilita publicului intelegerea temelor medicale de actualitate si pentru a promova informarea directa de la persoane competente.

“Intalnirile SaFrIna” sunt singurele seminarii de informare medicala a publicului larg, in cadrul carora medici, farmacisti, reprezentanti ai companiilor farmaceutice, ai asociatiilor de pacienti si alti specialisti vin sa le vorbesca participantilor despre afectiunile cele mai frecvente, despre cele mai noi tratamente si multe alte subiecte de actualitate din domeniul medical si cel al frumusetii.

Scopul este ca oamenii sa se obisnuiasca sa poarte un dialog coerent cu medicul si sa se informeze nu doar atunci cand au nevoie de tratament, ci si ca metoda de preventie si consiliere in vederea sanatatii, comunicarea corecta si continua dintre medic-pacient fiind deosebit de importanta. Evenimentul de la Bucuresti este coordonat stiintific de catre dr. Valeria Herdea, medic primar medicina de familie.

Informarea medicala de calitate si interactivitatea (sesiuni de intrebari si raspunsuri, tombole, cadouri surpriza) sunt caracteristicile cele mai importante ale evenimentului. Tuturor participantilor le este oferit gratuit cate un exemplar din „Jurnalul Safrinei”, un bloc notes care contine programul evenimentului, informatie medicala, date despre asociatii de pacienti, precum si numeroase pagini pentru notitele din timpul seminarului.

Temele care vor fi dezbatute in cadrul editiei din Bucuresti sunt: analizele medicale pe intelesul tuturor, afectiunile ginecologice frecvente, semne si simptome care sugereaza bolile inimii, cum ne pastram frumusetea, despre contraceptie, diabet, nutritie, detoxifiere, alimente bio, cand si de ce luam antibiotice, afectiuni hepatice, depresiile, pacientul roman in sistemul sanitar romanesc, terapii alternative, infectii urinare, terapia durerii si altele.

“Pornind de la premisa ca necesarul de informatie de calitate, oferita de personal specializat si destinata publicului larg este in crestere, ne-am gandit sa realizam astfel de evenimente dedicate consumatorului final, prin care sa incurajam schimbul de informatii intre persoanele interesate de sanatate si specialistii din domeniile medical, beauty&lifestyle si sa facem cunoscute asociatiile de pacienti” a declarat dr. Maria Mihaela Szerac, CEO Houston NPA.

Organizatorii va asteapta sambata, 12 iunie 2010, intre orele 10:00-15:00 (cu pauza de pranz) la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti (Calea Plevnei 61, sect.1 Bucuresti – zona Eroilor). Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile, cu inscriere prealabila. Pentru detalii si inscriere la eveniment: [email protected] sau 021-317.09.43.