Inventie medicala romaneasca

Dr.Victor Cauni-sef sectie Urologie, Spitalul Clinic Colentina si Mihaela Dinculescu-asistenta sefa vorbesc despre premiul primit in luna aprilie, la Geneva.

Dr.Victor Cauni impreuna cu dr.Felix Voinea si cu dr.Cristian Persu au fost medaliati la Geneva pentru cea mai bună invenţie a anului: un aparat care simulează operaţiile pentru pietrele la rinichi.Invenţia e deja urmarita de medicii din strainatate, la noi fiind din pacate doar in stadiul de ” laborator”.Practic este vorba de un simulator de operaţii minim invaziv pentru pietrele la rinichi, simulator ce vine foarte mult in ajutorul medicilor si indirect, in ajutorul pacientilor care pot beneficia de o siguranta si mai mare in timpul operatiilor.

Cei trei medici mai sus mentionati au primit pentru această invenţie medalia de aur la Salonul de inventică de la Geneva, dar şi premiul Technopol Moscova şi premiul Arabia Saudita.

Sectia de Urologie din Spitalul Clinic Colentina a fost infiintata in anul 2012 si se afla sub indrumarea d-lui dr. Cauni Victor. Este o sectie nou creata cu o capacitate de 35 de paturi din care 10 paturi sunt pentru terapie intensivă. Sectia are un bloc operator cu doua sali unde sunt realizate interventii chirurgicale urologice de orice complexitate.De asemena aici se realizeaza investigatii endourologice si interventii minim invazive, punctii renale, interventii la tumori renale mici si orice tip de litiaze.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Claudia Anton