Relatia dintre mama si copil

Rolul mamei în viata unei societati este fundamental. Mai ales prin natura relatiei care se dezvolta intre ea şi copil.
Medicii, psihologii si sociologii spun ca mama asigura o stabilitate fizica, sufleteasca si emotionala copiilor ei pentru toată viata
In momentul in care medicul taie cordonul ombilical la nastere, legătura fizica cu mama inceteaza. Atunci incepe atasarea psihologica şi emotionala.
Medicii si psihologii au demonstrat ca aceasta legatura emotionala si psihica îi ofera copilului fundamentul pentru relatia lui cu lumea.
Aceasta legatura va functiona ca un prototip pentru urmatoarele relatii care vor urma fiind o componenta puternic instinctuala care depaseste bariera vointei.
Aceasta legatura este ca un fluviu de emotii ce nu se opreste si care se revarsa dinspre mama spre copil, ajutandu-l astfel pe copil sa invete ce este IUBIREA.
Daca relatia cu mama sa a fost una pozitiva, hranitoare, atunci va avea incredere in a initia si sustine relatiile la varsta adulta.
In schimb, daca relatia cu mama a fost tulburata si precara adultul de mai tarziu va fi temator si ii va fi extrem de dificil sa stea intr-o relatie.
Ansamblul MAMA – COPIL nu inseamna doar fantezia istoric – duioasa a marilor capodopere ale culturii universale ci insasi esenta vietii bio-sociale a umanitatii.
REALIZATOR CORINA VOICU
OPERATOR SILVIU CRANGUREANU , ALEXANDRU ANDRIES
EDITOR STANISLAV PESCU
SURSA WWW.FARMACIATA.RO