Religie si stiinta cu Mihai C. Teodorescu

Medicul si filosoful Mihai C. Teodorescu a sustinut, joi, 12 mai a.c., conferinta Aspecte Practic – sociale ale relatiei actuale dintre stiinte si religie, in cadrul Centrul pentru Activitati Recreative si Inovare Ocupationala din Bucuresti.

Medic primar la Institutul National de Medicina Sportiva din Bucuresti si membru al “Societatii Medicilor Scriitori si Publicisti din Romania”, doctorul Mihai C. Teodorescu are peste 73 de titluri si articole publicate in diferite domenii. Teodorescu a insistat la conferinta pe relatia existenta intre religie si stiinta, dincolo de divergentele din urlimii 300-400 de ani care au produs o sciziune intre cele doua.

Domnia sa a atras atentia asuara faptului ca, in ultima vreme, s-a demonstrat transformarea unor elemente metafizico – mitologice ale religiilor in elemente metafizico – stiintifice comune, care au justificat stabilirea unor relatii obiective intre diferitele stiinte si religie, ceea ce poate conduce la micsorarea frecventei terorismelor politico-religioase cu caracter militar. Un efort in acest sens l-a depus Papa Ioan Paul al II-lea, Fundatia Templeton din SUA, Comunitatea Sant’Egidio din Italia si Asociatiile Nationale ale Dialogului dintre stiinte si Teologie (A.D.S.T.)

Alice-Claudia Gherman