Rolul omega 3 in mentinerea unui organism sanatos

Omega 3 este un acid gras esential, provenind din ulei de peste .

Pentru ca oamenii sunt capabili sa sintetizeze Omega 3, este esential sa il consumam prin intermediul alimentelor.
Ce rol are OMEGA 3 in corpul uman?
Omega 3 are o varietate mare de functii in corpul uman. Aceasta include cele mai multe procese fiziologice de baza, cum ar fi producerea peretilor celulari.
Dar Omega 3 are important si in mentiinerea sanatatii cardiac, prin prevenirea formariicheagurilor de sange.
Pentru cei care nu au o dieta permanenta bogata in peste, Capsulele gelatinoase de Omega 3 sunt perfecte pentru a-si complete necesarul de acizi grasi de inalta calitate, in scopul optimizarii sanatatii.
Acizii grași Omega 3 se întâlnesc în peștele gras (hering, ton, somon, macrou) sau în uleiul de pește. Alt tip de aciz grasi Omega 3, se întâlnesc în semințe de in, de rapiță, nuci, boabe de soia, spirulina sau fasolea. Semințele sunt bogate în fibre, au un rol important în scăderea colesterolului, a stimulării imunității sau a prevenirii constipației. Nucile ajută la prevenirea artritei reumatoide, a astmului, la bolile de inimă și la cele de ordin neurologic.
In afara de actiunea favorabila a acizilor grasi pentru inima si colesterol, s-au constatat actiuni benefice ale acestora si in alte patologii: bolile inflamatorii, artrita reumtoida, copiii nascuti prematur si copiii cu autism, imbatranirea mentala si alergiile.
Realizator: Corina Voicu
Operator: Silviu Crangureanu
Editor: Catalin Mircea