Trofeul Generozitatii pentru Autism, editia 2014

Asociatia Help Autism a premiat in cadrul evenimentului Trofeul Generozitatii cei mai generosi oameni si cele mai implicate companii in schimbarea statutului autismului in Romania.
Printre laureati s-au numarat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a sectorului 3, companii precum Kaufland Romania, Mercedes-Benz Financial Services, La Fantana, Rio Bucovina, ING Bank Romania, dar si voluntari si fundraiseri care, prin eforturile lor, au schimbat semnificativ viata copiilor cu autism sprijiniti de Asociatia Help Autism. Anul acesta, impactul celor zece premianti a insemnat donatii si voluntariat in valoare totala de aproape 70.000 Euro, dar impactul implicarii prin sponsorizari si donatii catre Help Autism in 2014 depaseste 440.000 euro.

Licitatie de obiecte de arta donate de artisti plastici, designeri vestimentari, stilisti, artisti

Cea de-a doua editie a Trofeului Generozitatii pentru autism s-a incheiat cu o licitatie de obiecte de arta donate de artisti precum Mihai Albu, Costin Craioveanu, Catalin Botezatu, Cristian Samfira, Razvan Ciobanu, Rita Muresan, Adina Buzatu, MaxMara, Lucian
Minecan, precum si donatii oferite de Aviatia Utilitara, Aerosquash Baneasa, Palatul de Vechituri si Stanimira Chocolate House. Evenimentul de anul acesta a fost posibil datorita generozitatii sponsorilor si artistilor si a avut loc la Hotel Domenii Plazza by Residence cu sustinerea PP Distributors Romania, Kaufland Romania, Stanimira Chocolate House, B.D.G.Import, Mercury 360, HP. Gazda evenimentului a fost actrita Dana Rogoz, iar momentele artistice au fost sustinute de Florin Chilian, Carmen Trandafir si Desdemona Chinciscan.
Prin implicarea lor am reusit in 2014 sa ne apropiem mai mult de adevar si sa ne bucuram de povestile pe care impreuna le-am rescris. Fabian a recuperat 20 de luni de dezvoltare in doar 6 luni de terapie constanta, David a spus primele cuvinte dupa cateva lectii speciale, 170 de copii urmeaza programe zilnice de terapie si alti 200 primesc in fiecare an sansa la recuperare prin simplul diagnostic precoce – a spus presedinta Asociatiei Help Autism, Daniela Bololoi. In Romania sunt peste 15 000 de copii cu autism, nu-i putem ajuta pe toti dar fiecare poate ajuta pe cineva iar daca ne unim resursele putem produce cu adevarat o schimbare. Acesta este crezul meu si parteneriatul nostru este dovada faptului ca doar impreuna putem schimba vieti.

Despre Help Autism

Asociatia Help Autism, organizatorul Trofeului Generozitatii, este printre cele mai active entitati in derularea de programe gratuite de constientizare, diagnostic precoce si terapia autismului in Romania. Infiintata in 2010, Asociatia Help Autism a deschis pana acum trei centre de diagnostic precoce si interventie timpurie si organizeaza impreuna cu ATCA, conferinta anuala dedicata analizei aplicate a comportamentului – stiinta care sta la baza terapiilor de recuperare in autism. Asociatia Help Autism a fost creata in urma experientei personale a fondatorilor care au luptat pentru a-si scoate propriul copil din “ghearele” autismului. Impulsionati de persoanele care i-au sustinut si de provocarile intampinate in calitate de parinti in incercarea de a gasi solutii pentru recuperarea propriului copil, au demarat activitatea de misionariat pentru constientizarea autismului si a consilierii si sprijinirii in programul de recuperare a mai multor copii si familiilor lor. Activitatea Asociatiei s-a extins permanent , astfel ca echipa Asociatiei este implicata in mai multe proiecte care au drept scop sustinerea, evaluarea, diagnosticarea si recuperarea copiilor care sufera de tulburari din spectrul autismului si a familiilor acestora.

Castigatorii Trofeul Generozitatii 2014

Sponsorului Anului 2014 – Kaufland Romania
pentru deschiderea in parteneriat cu asociatia a primului centru de diagnostic si terapie in autism din zona de nord a capitalei devenit cel de-al treilea centru al asociatiei. Centrul HelpAutism Pipera este locul unde 18 copii vor beneficia pe parcursul anului 2015 de terapie gratuita si orice copil va avea sansa la o viata normala printr-un diagnostic pus la timp.
Cel mai implicat sponsor in evenimente – La Fantana
pentru suportul acordat in organizarea Conferintei Nationale ABA, evenimentelor sportive Rocket Bike Fest si in dotarea centrele.
Cel mai implicat partener strategic in sustinerea cauzei – Rio Bucovina
pentru deschiderea si cooperarea in dezvoltarea unei campanii strategice de implicare sociala in autism in anul 2015
Voluntarul anului – Sara Maria Nicoara
pentru ca la numai 4 ani, Sara stie ce inseamna sa fii voluntar si donator, povesteste prietenilor despre fonduri stranse pentru prietenii de la asociatie si participa pentru Help Autism in competitiile sportive caritabile.
Fundraiser-ul voluntar al anului – Pieter Wessel
pentru ca a dus mesajul Help Autism la Maratonul de la Boston si la Balkan Charity Challenge – doua dintre cele mai importante maratoane caritabile din lume si a strans fonduri de peste 4000 euro pentru Asociatia Help Autism.
Cea mai implicata echipa a unei companii in voluntariat – Mercedez-Benz Financial Services
pentru intreaga echipa care s-a mobilizat si a creat mediul optim pentru copiii din Centrul Casa Soarelui
Cel mai recent partener alaturat cauzei – ING BANK Romania
pentru ca a fost prima compania care a sprijinit Asociatia Help Autism sa faca urmatorul pas in recuperarea copiilor cu TSA prin programul de autonomiei „Lectii de viata pentru copiii cu autism” prin implicarea angajatilor
Cea mai implicata institutie publica – DGASPC Sector 3
pentru ca a inteles ca schimbarea intr-o tara se face prin punerea in comun a resurselor si a ales sa deschida centrul cu servicii gratuite Casa Soarelui si sa profesionalizeze personalul prin cursuri de formare a terapeutilor si cadrelor didactice din sector in parteneriat cu Asociatia Help Autism
Cea mai implicata unitate medicala – Centrul Medical Ioana
pentru ca a inteles cat de important este sa ajute parintii copiilor cu TSA si pentru efortul logistic depus sa acceseze decontarile oferite prin pachetul national de sanatate
Adviser of the year – Cristiana Ionescu
pentru excelenta profesionala cu care a ghidat echipa de management Help Autism catre excelenta prin inovatie, dar si catre consolidare si eficienta.
Realizator: Oana Georgescu