Toamna vine cu sanatate din fructe – mere si struguri

DR RUXANDRA CONSTANTINA

Medic specialist apifitoterapie- cabinet consultanta naturopata

Este toamna in toata regula, insa asta nu aduce cu sine doar aspecte neplacute, cum ar fi ploile si frigul, ci si o recolta bogata de fructe si legume pline de vitamine si antioxidanti, care ne protejeaza impotriva afectiunilor ce pot aparea odata cu instalarea sezonului rece.
In cele ce urmeaza, ne-am propus sa va prezentam care sunt cele mai bune fructe de sezon care va ajuta sa luptati cu kilogramele, astfel incat sarbatorile de iarna sa va gaseasca in forma maxima.
Marul, inamicul numarul 1 impotriva kilogramelor
Nu degeaba exista vorba „un mar pe zi te tine departe de doctor”. Acest fruct este probabil cel mai complex, datorita bogatiei de nutrienti, fibre si antioxidanti pe care ii contine. Daca v-ati facut un plan de lupta impotriva colaceilor, trebuie sa stiti ca merele trebuie neaparat bifate pe lista de cumparaturi. Sunt fructe cu un continut extrem de scazut in calorii, sunt pline de vitamine si minerale, ajuta la mentinerea unui nivel normal al zaharului in sange si taie pofta de a manca nesanatos. De asemenea, merele au un continut scazut de sodiu, astfel incat pot preveni retentia apei in organism dar, in acelasi timp, asigura un echilibru hidric perfect.
Toamna aduce cu sine o bogatie de fructe si legume din care nu trebuie decat sa va infruptati, in beneficiul sanatatii dar si al dietei .
Strugurele, mustul si vinul rosu consumat cu moderatie fac parte din armata de vedete a fructelor toamnei.
REALIZATOR CORINA VOICU
OPERATOR ALEXANDRU ANDRIES
EDITOR STANISLAV PESCU