Cina cu prieteni – ArCuB

In cadrul FNT 2012, spectacolul se joaca sambata, 27 octombrie, la orele 18.00 si 21.00, la Sala ArCuB. Durata spectacolului este de 2 ore, fara pauza.

Spectacolul Cina cu prieteni de Donald Margulies de la ArCuB, spectacol
regizat de Claudiu Goga, este o premiera a acestei piese in Romania.
Scenografia este semnata de Lia Dogaru. In rolurile celor patru
prieteni: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Salagean, Marius
Cordos. Traducerea: Irina Velcescu.

Nascut la 2 septembrie 1954 in Brooklyn – New York, Donald Margulies este dramaturg american si profesor de limba engleza si studii teatrale la Universitatea Yale. Piesele sale au fost jucate in teatre importante din SUA si din intreaga lume. I-au aparut pana in prezent 7 volume de scrieri. In 2000 a primit Premiul Pullizer pentru piesa Cina cu prieteni, piesa care a fost ulterior jucata la Paris, Londra, Berlin, Viena, Stockholm, Tokio, Mumbai, Seul, Tel Aviv si Istanbul. Tot in 2000, filmul facut de HBO dupa acelasi text al lui Margulies a fost nominalizat la Premiile Emmy.

Povestea celor patru prieteni poate semana cu povestea oricaruia dintre noi. Timp de 12 ani, Gabe si Karen au petrecut vacante si weekenduri impreuna cu prietenii lor, Tom si Beth; s-au invitat reciproc la nenumarate cine delicioase, si-au crescut copiii, si-au impartasit experientele de viata ca niste adevarati prieteni, asteptandu-se ”sa se ingrase si sa imbatraneasca impreuna”. Un fapt surprinzator le da viata peste cap. Un soc cu efecte neasteptate pentru ambele cupluri si, in egala masura, un prilej al unor reflectii despre dragoste si casnicie, despre natura relatiilor interumane…