Cine alearga si face miscare, viata lunga are…

Una dintre cele mai accesibile metode de a face miscare, este alergatul. Medicii recomanda in cor miscarea zi de zi. Nu doar sa mergem pe jos dar sa sporim pasul si sa alergam putin: 5-10 minute de alergare pe zi scad cu aproximativ 45% riscul bolilor de inimă.si cresc speranta de viata cu cel putin trei ani.
In plus, creste capacitatea pulmonara, densitatea oaselor, scade tensiunea arteriala, imbunatateste sistemul imunitar. Reduce riscul de aparitie a diabetului, cancerului de plamani, prostata, colon sau san.
Alimentatia dezechilibrata si stresul sunt principalii inamici ai sanatatii omului modern. Pentru absorbtia deficitara a alimentelor, probleme cu tranzitul intestinal si un colon aglomerat, fibroprotect de la Naturalis este o solutie necesara. Combinat cu o activitate fizica regulata, cum ar fi alergatul dimineata, nivelul de energie va creste, stresul sau depresia se diminueaza, nutrientii sunt mai bine absorbiti de organism, prin urmare tranzitul intestinal se normalizeaza.
Pe termen lung, vom observa o crestere a increderii in sine si a imbunatatirii aspectului fizic, cu un impact benefic asupra intregii vieti. Cine alearga si petrece mai mult timp in aer liber, va observa si o imbunatatire a comportamentul proactiv, tradus prin sociabilitate, generozitate, empatie, compasiune si recunostinta.Specialistii au stabilit ca chiar si un minut de activitate fizica pe zi poate spori performantele creierului nostru cu cateva procente. Suficiente motive sa iesim la alergat si sa ne bucuram de o viata mai buna cu doar cativa pasi zi de zi!
Text Mihaela Moldoveanu