CROSSFIT – cel mai complet program de antrenament

Considerat drept unul dintre cele mai noi si complexe tipuri de antrenament, Crossfit-ul este un program complet de training functional multipost, care imbina exercitiile din gimnastica artistica si aerobica cu elemente de fitness, body-building, haltere, kettlebells sau atletism.

Antrenor Vlad Matasa a organizat aceasta sedinta de antrenament sub culorile BootCampRomania, parteneri fiind CATENA si SENSO TV. Crossfit-ul este un trend in materie de sport, o sedinta de antrenament fiind alcatuita din mai multe seturi de exercitii executate contracronometru. Are ca obiective principale cresterea fortei, a rezistentei si tonusului muscular, dar si arderea grasimilor. Crossfit-ul este programul care are cele mai rapide efecte asupra metabolismului si imbunatateste functia anduranta (aparatul cardiovascular si respirator), puterea, flexibilitatea, coordonarea, viteza si acuratetea miscarilor efectuate.

Mai mult, acest program poate fi aplicat atat incepatorilor, cat si avansatilor, efectele fiind aceleasi – devii mai rezistent, mai puternic si mai bine conturat. Mareste capacitatea de a te antrena provocand adaptari neurologice si hormonale de-a lungul schimbarilor metabolice si nu are limite de varsta sau sex. Crossfit-ul este practicat si la Academiile de Politie si in unitatile militare operationale (Marina Statelor Unite, Fortele Armate ale US si Canadian Forces), dar si de catre campionii de arte martiale, de atleti si de alti sportivi de performanta

Acest material va este oferit de Catena

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu