Fibrele iti schimba viata!

Toate obiceiurile nesanatoase cu care omenirea s-a impovarat in ultimii zeci de ani odata cu diversificarea si cresterea consumului de hrana, strica echilibrul organismului si produc boli grave.
Sedentarismul, imbinat cu alimentatia in exces, consumul de alcool si fumatul, asociate cu depresia si lipsa de energie, afecteaza negativ colonul.
Sa ne reamintim ca functia esentiala a colonului este aceea de a trimite in organism apa, vitaminele si mineralele din alimente. Daca peretii colonului sunt blocati, nutrientii nu ajung niciodata la destinatie.
Stresul si lipsa de miscare provoaca dezechilibrul florei intestinale, constipatie, balonari, crampe, dureri de stomac, toate fiind simptome ale afectiunilor colonului. Luati-va inima in dinti si schimbati-va viata! Incepeti cu miscare regulata, o dieta bogata in fibre vegetale care sa faciliteze tranzitul si invatati sa va relaxati!
Mai putin toxine in corp insemna mai multa energie pentru activitatile zilnice. Renuntati la carne, care nu contine deloc fibre! Consumate cu regularitate, fibrele confera rapid senzatia de satietate si reduc absorbtia grasimilor si a zaharului la nivel intestinal.Introduceti in dieta cerealele, painea neagra sau de tarate, legumele crude, merele, semintele si beti neaparat apa! Cat mai multa si daca este posibil, alcalina!
Realizator: Mihaela Moldoveanu