Fildas Grup la Mountain Bike – Zimbraria Neagra 2014

Peste 500 de ciclisti de toate varstele au luat startul la cea de-a III-a editie a concursului Zimbraria Neagra XC 2014, o competitie devenita deja traditie, fiind deschisa tuturor iubitorilor de miscare in natura. Au fost trei trasee diferite si o diferenta de nivel de 310m, cu o dificultate redusa, trasee ce strabat portiuni de asfalt, drumuri forestiere si poteci prin padure.

Cursa Zimbraria Neagra XC este o competitie Mountain Bike Cross Country desfasurata in padurea din jurul rezervatiei Zimbraria Neagra de langa localitatea Bucsani din judetul Dambovita. Este organizata de Asociatia Sportul pentru Tine.

Prezenta record a reprezentantilor FILDAS si CATENA Grup si TONICA Grup

Dupa experienta de neuitat traita cu ocazia concursului de mountain bike Macin XC 2014, am fost prezenti la start cu peste 30 de concurenti. Ei s-au inscris la categoria Tura Zimbrilor (29 km), concursul programand concomitent alte doua categorii: Tura Elite (54 km) si Tura Family (14 km). Toti, fara exceptie au trecut linia de sosire, devansand multi alti concurenti si declarand ca abia asteapta urmatoarea provocare – Campina Open MTB, 7 septembrie 2014.

La ZNXC 14 au participat si concurenti de 5-6 ani, iar cel mai varstnic biker a avut 72 de ani. La traseul Family au concurat peste 50 de parinti cu copiii care au venit sa pedaleze prin padurile din Bucsani. Sportul nu inseamna doar competitii, ci si plimbarea in natura, miscarea in aer liber alaturi de familie si prieteni, a spus Nicu Mate, presedintele Asociatiei Sportul pentru tine.

Zimbraria Neagra, una dintre cele mai mari rezervatii de zimbri din Romania


Organizatorii au ales Zimbraria Neagra (din cele patru, este una din cele mai mari rezervatii de zimbri din Romania) pentru ca este o zona foarte frumoasa si astfel poate fi promovata in modul cel mai frumos si eficient. Infiintata in anul 1983, Zimbraria Neagra se afla la 75 km de Bucuresti si 30 km de Targoviste, intr-o zona de padure. Aici se afla peste 40 de zimbri care traiesc intr-un tarc cu o suprafata de 162 ha. In această perioada zimbrii sunt mai greu de zarit, pentru ca vara se retrag in padure. Iarna si primavara ei reapar, in special dimineata, atunci cand primesc hrana suplimentara.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Radu Spiridon