Grasimile saturate vs grasimile nesaturate

Corpul uman are nevoie atat de grasimi saturate, cat si de grasimi nesaturate pentru a ramane sanatos. Insa trebuie sa consumam o cantitate mai mare de grasimi nesaturate, deoarece acestea mentin nivelul optim al costerolului „bun” si previn aparitia bolilor cardiovasculare.

Grasimile saturate cresc nivelul colesterolului „rau”, iar unele studii au aratat chiar o legatura intre acestea, favorizand aparitia bolilor cardiovasculare, precum infarctul si accidentul vascular cerebral. Cele mai multe grasimi saturate sunt de origine animala si se gasesc in lapte, unt, inghetata, carne rosie si de pasare sau mezeluri.

In schimb, grasimile nesaturate favorizeaza mentinerea unui nivel normal al colesterolului „bun”, prin „mutarea” celui „rau” in ficat, pentru a fi metabolizat
Grasimile nesaturate se gasesc in special in uleiurile vegetale (de exemplu, in cel de masline, nuci de cocos), nuci si unt de arahide, avocado si peste.

CATENA va recomanda NATURALIS OMEGA 3
Naturalis Omega-3 forte este un supliment alimentar obtinut din ulei de peste (1000 mg) si vitamina E, care se foloseste pentru a restabili echilibrul nervos si a stimula vitalitatea intelectuala, precum si pentru reducerea riscului cardiovascular.
Pestele si Uleiul de peste, sunt unele dintre cele mai bogate surse in acizi grasi Omega-3, au efecte benefice mai ales asupra vaselor sangvine. Acizii grasi Omega-3 contribuie si la scaderea trigliceridelor si a colesterolului „rau” (LDL-colesterolul)
Un studiu recent incheiat a demonstrat ca administrarea zilnica, insa in cantitati moderate, a uleiului de peste reduce durerile articulare ale pacientilor care sufera de osteoartrita, precum si inflamatia cauzata de aceasta afectiune.
Naturalis Omega-3 forte este disponibil in farmaciile Catena .

REALIZATOR CORINA VOICU
OPERATOR: Alexandru Andries
EDITOR MONTAJ: Stanislav Pescu
SURSA: www.catena.ro