Somonul, hrana si medicament!

Astazi stim atat de multe lucruri despre cum functioneaza organismul nostru si totusi cat de mult tinem cont de aceste informatii.
Dieta noastra s-a schimbat in ultimii zeci de ani si acordam tot mai multa importanta miscarii si activitatilor in aer liber. Stim ca astfel ne imbunatim nu doar fibra musculara ci si activitatea inimii, deci o viata mai lunga si mai placuta. Iar asta inseamna si o relatie mai buna cu natura din care facem parte si care ne sustine viata.
Acolo unde corpul nostru este neputincios, mama natura ne vine in ajutor iar Omega 3 este cel mai bun exemplu. Somonul contine acizii grasi omega 3 care sunt de o importanta vitala pentru om si inima lui. Organismul uman nu produce acesti acizi, de aceea ei trebuie preluati din alimentatie.
Cu o valoare nutritiva exceptionala datorita concentratiei bogate de acizi grasi omega 3, somonul se bucura de o reputatie deosebita in randul iubitorilor de peste si nu numai.
S-a demonstrat stiintific ca femeile care consuma zilnic acizi grasi Omega 3 prezinta un risc cu 25% mai mic al aparitiei cancerului de san. In plus, un nivel mai mare al acizilor grasi Omega 3 in corp reduce riscul aparitiei bolilor de inima si a inflamarii ficatului. Omega 3 Forte cu ulei de somon este esential si pentru buna functionare a creierului. Iar acesta ne ajuta, nu-i asa, sa alegem dieta potrivita, din care somonul e bine sa nu lipseasca. Si daca intr-o zi lipseste somonul din farfuria noastra, Omega 3 ne vine in ajutor!
Realizator Mihaela Moldoveanu