Cum se interpretează rezultatele testului FIT?
”Dacă rezultatul este negativ, ne vom prezenta la medic anul următor pentru a face analizele uzuale împreună cu această testare. Dacă rezultatul este pozitiv, ne prezentăm la medicul de familie care ne va recomanda să mergem către medicul gastroenterolog pentru efectuarea unei colonoscopii”, ne-a explicat Dr. Alexandra Marin, medic de familie la Clinicile Medicale LOTUS-MED.
De asemenea, testul FIT ne poate ajuta în realizarea unui screening corect și neinvaziv în depistarea cancerului colorectal. Nu există o procedură de pregătire în prealabil pentru testarea FIT, testul poate fi achiziționat din clinicile medicale LOTUS-MED și se poate realiza chiar în intimitatea casei dumneavoastră.
Cum se compară testul FIT cu alte metode de screening pentru cancerul colorectal?
Există 2 teste care se pot realiza în screeningul cancerului colorectal. Primul este testul de hemoragii oculte și al 2-lea este Testul Imunochimic FIT. Primul test este influențat de ceea ce mănâncă pacientul cu o seară înainte sau de ce medicamente i se administrează. Cel de-al 2-lea test, testul FIT are o acuratețe mult mai mare și nu este influențat nici de ceea ce mâncăm nici de ceea ce bem înainte de recoltare.
Nu există contraindicație în realizarea testului FIT și având în vedere că este un test de screening, neinvaziv, el poate fi efectuat o dată pe an și repetat de ori câte ori este nevoie.